Demà dissabte tindrà lloc el ple extraordinari d’elecció de Marc Aloy com a nou alcalde de Manresa

El teatre Kursaal de Manresa acollirà la sessió extraordinària d’elecció de nou alcalde, demà dissabte a les 12 del migdia. Marc Aloy rebrà la vara d’alcalde, en substitució de Valentí Junyent, que es va acomiadar en el ple d’aquest dimarts. A l’acte hi seran presents el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, entre altres autoritats.


imagen

El ple d’elecció d’investidura del nou alcalde començarà a les 12 del migdia i tindrà lloc al teatre Kursaal.En compliment del pacte subscrit entre els dos grups que formen govern, ERC i JxM, Marc Aloy Guàrdia (ERC) agafarà la vara d’alcalde, que ostentarà fins al 2023, en substitució de Valentí Junyent Torras (JxM), qui ha ocupat el càrrec des del 2011 i durant el primer any de mandat. Junyent va renunciar a l’alcaldia dijous passat, dia 18, i es va acomiadar definitivament en el ple extraordinari d’aquest dimarts, al Saló de Sessions.

 

El necessari compliment de les mesures de seguretat, distanciament i higiene decretades amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 fa que l’aforament al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa quedi molt reduït. Per aquest motiu, el ple extraordinari tindrà lloc a la Sala Gran del teatre Kursaal, que permetrà un aforament similar al que hi hauria hagut al Saló de Sessions i la Sala de Columnes i un desenvolupament més còmode de la sessió. A hores d’ara ja no es poden reservar localitats i la previsió d’assistència és d’unes 260 persones. Se seguiran totes les mesures de seguretat i distanciament entre els regidors i regidores i el públic. L’aforament del Kursaal s’ha reduït per poder garantir la distància de seguretat entre totes les persones assistents.

 

La sessió es podrà seguir a través de la pàgina web municipal, com és habitual en tots els plens, a través d'aquest enllaç.

 

Han confirmat l’assistència al ple extraordinari el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Justícia, Ester Capella; i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. També hi seran presents senadors, diputats, alcaldes de diverses poblacions del país i altres autoritats.

 

La sessió s’iniciarà amb la constitució de la mesa d’edat, i continuarà amb la intervenció dels representants dels grups municipals. Posteriorment es farà la votació de l’alcalde, mitjançant papereta secreta. A continuació es farà l’escrutini de la votació i la proclamació de l’alcalde, que haurà d’acceptar el càrrec i prendre possessió. Tot seguit, el president de la Mesa lliurarà al nou batlle la insígnia de solapa, la medalla corporativa i la vara d’alcalde. Ell mateix clourà la sessió adreçant-se als representants de la corporació i el públic assistent en el seu primer discurs com a alcalde.

Documents relacionats

  • imagen