El ple municipal de dimecres vinent donarà llum verd al nou cartipàs municipal de Manresa

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha signat aquest migdia les primeres resolucions des que ha assumit el càrrec, entre les quals la de convocatòria del ple municipal en què es donarà compte del nou cartipàs, que sofreix lleugeres modificacions i en què hi haurà noves tinences d’alcaldia, el canvi en la titularitat del regidor de Presidència i el nou portaveu del govern.

imagen

Dimecres vinent, 1 de juliol, a la 1 del migdia, tindrà lloc el ple municipal en què es donarà llum verd al nou cartipàs municipal, després que l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha signat aquest migdia les primeres resolucions des que ha assumit el càrrec, entre les quals la convocatòria d'aquest ple.

 

El gruix del govern municipal no sofreix variacions, i gairebé tots els regidors i regidores tindran les mateixes delegacions que el primer any de mandat, però el govern passa de sis a vuit tinences d’alcaldia, amb l’objectiu que totes les àrees estiguin representades a la Junta de Govern, en un moment especialment crític pel fet que cal gestionar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

 

En el nou organigrama presidit per l’alcalde Marc Aloy (ERC), el primer tinent d’alcalde serà Valentí Junyent (JxM), fins ara alcalde, que alhora mantindrà les funcions de regidor d’Hisenda, que ja ha ostentat aquest darrer any, i assumirà també la regidoria de Presidència, que en aquest primer tram de mandat ha recaigut en Marc Aloy.

 

La segona tinent d’alcalde serà Cristina Cruz (ERC); tercer, Joan Calmet (JxM); quart, David-Aaron López (ERC); cinquè, Antoni Massegú (JxM); sisena, Montserrat Clotet (ERC); setena, Núria Masgrau (JxM); i vuitena, Mariona Homs (ERC).

 

El pas de sis a vuit tinents d’alcalde no implicarà un increment del cost del govern pel que fa a retribucions, ja que es farà una actualització a la baixa dels salaris de tots els membres del govern per tal que es mantingui el cost global actual.

 

D’altra banda, Antoni Massegú (JxM), cinquè tinent d’alcalde i regidor d’Esports, i d’Ensenyament i Universitats, serà el nou portaveu del govern municipal.

Documents relacionats

  • imagen