L'Ajuntament de Manresa felicita Tomàs Dalmau amb motiu del seu centenari i lliura una placa a la seva esposa, filla de l’alcalde Francesc Marcet

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega, han visitat Tomàs Dalmau Colom al seu domicili per lliurar-li un obsequi i un ram de flors, en nom del consistori, amb motiu del seu 100 aniversari. Aprofitant la visita, l’alcalde, en el seu primer dia feiner al càrrec, ha lliurat una placa a la seva esposa, Margarida Marcet Sellarès, ja que es dona la circumstància que és la filla de Francesc Marcet Artigas, qui fou alcalde de Manresa entre 1932 i 1936.


imagen

Tomàs Dalmau Colom ha rebut avui l’homenatge de l’Ajuntament de Manresa, ciutat on va néixer el 29 de juny de l’any 1920. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega,  li han fet lliurament d’un ram de flors i un obsequi en nom de la ciutat, així com de la Medalla centenària que atorga la Generalitat a tothom qui celebra els cent anys de vida. L’homenatge s’ha celebrat a seu domicili, amb la presència de la seva família.  

 

Tomàs Dalmau és casat amb Margarida Marcet Sellarès. Té dues filles –la Montserrat i la Maria Eugènia-, 6 néts/es i 9 besnéts/es. Membre de la Lleva del Biberó, la generació que va ser cridada a files als 18 anys, va regentar durant 48 anys la Sabateria Dalmau.  Li agrada molt l’esport, en especial el bàsquet i el futbol. Va ser entrenador del CB Manresa.

 

Aprofitant la visita a Tomàs Dalmau, l’alcalde Marc Aloy, en el seu primer dia feiner des que és al càrrec, ha lliurat una placa a la seva esposa, Margarida Marcet Sellarès, pel fet que és filla de l’alcalde republicà de Manresa Francesc Marcet Artigas, que governà la ciutat entre 1932 i 1936. Margarida Marcet també és nascuda el 1920, i complirà 100 anys el proper mes de desembre.

 

En la trobada, molt emotiva, Aloy ha fet esment del llegat dels alcaldes republicans, l’últim dels quals és Francesc Marcet. A la placa que ha lliurat a la seva filla s’hi reprodueix una frase de l’alcalde republicà: “Aquesta República s’esforça perquè el dia de demà els joves puguin ésser ciutadans dignes i capaços de conduir-la pels camins de progrés, llibertat i justícia”.

 

Documents relacionats

  • imagen