La Festa del Tomàquet celebrarà la quarta edició a finals de juliol a Manresa

La quarta edició de la Festa del Tomàquet del Bages se celebrarà del 20 al 25 de juliol adaptant tots els seus actes a les necessitats sanitàries imposades per la crisi de la Covid-19. Jornades, conferències, activitats gastronòmiques i el Mercat del Tomàquet, entre altres propostes, formaran part del programa.

imagen

La quarta edició de la Festa del Tomàquet del Bages se celebrarà del 20 al 25 de juliol adaptant tots els seus actes a les necessitats sanitàries imposades per la crisi de la Covid-19. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, El Rebost del Bages, la Diputació de Barcelona, Mengem Bages, l’Escola Agrària de Manresa, Proper, el Parc de la Sèquia, la Fundació Alícia, Món Sant Benet, Cooperativa Agrícola Comarcal del Bages, Bages Impuls i el Mercat Municipal de Puigmercadal.

 

Ben aviat s’anunciaran tots els actes que formaran del programa, que inclourà jornades, conferències, activitats gastronòmiques, visites a explotacions i, un any més, tindrà com a gran protagonista el Mercat del Tomàquet, que se celebrarà a la plaça Puigmercadal de Manresa dissabte dia 25 de juliol, amb la presència de productores i productors professionals de Manresa i comarca.

 

Durant el confinament, els pagesos i les pageses han continuat treballant, igual que ho han fet els serveis essencials. Han plantat, cuidat i fet créixer les tomaqueres, la planta que dona el producte estrella de l’horta del Bages. I és per aquest motiu que s’ha decidit tirar endavant la 4a edició de la Festa del Tomàquet, amb la modèstia necessària per adaptar-se a la nova situació, i respectant les mesures que s’hagin d’adoptar amb la nova distància social.

 

Perquè, més enllà del programa, la festa és un homenatge a la pagesia; una manera de consumir, pròxima, local i coherent; una exaltació al producte de temporada; la potenciació d’una distribució coherent i de proximitat; l’arrelament a un territori i a un paisatge; l’admiració per la Sèquia de Manresa, el canal que fa 600 anys que ens dona aigua; un agraïment a la restauració bagenca, que aposta pel producte de proximitat; una picada d’ullet a totes les persones que guarden, cuiden i mimen les llavors, i un espai de reflexió i relació social entorn del producte estrella de l’horta del Bages.

Documents relacionats

  • imagen