L'Ajuntament de Manresa fa tallers als instituts per reflexionar sobre el racisme i la xenofòbia

Al llarg dels tres cursos que s’ha portat a terme, s’ha arribat a més de 800 alumnes de 7 centres de secundària de la ciutat.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria d’Acollida, continua realitzant el curs actual els tallers de prevenció del racisme i la xenofòbia “Enfoquem millor! Estereotips i prejudicis en l’arrel del racisme i la xenofòbia” iniciats el curs 2011-2012, i que fins el moment present ha suposat arribar a un total de més de 800 alumnes de 7 centres educatius de secundària, públics i concertats.

La oferta s’adreça als cursos 3r i 4t de secundària. Als centres educatius públics es difon a través de la Oficina Jove del Bages a través amb el Programa d’Informació i dinamització als Centres d’Educació secundària (PIDCES). Als centres concertats es fa arribar la informació de forma directa a través del Programa d’Acollida.

S’ofereixen dos tipus de taller, un inicial i un segon d’aprofundiment pràctic als grups-aula que ja han fet el primer. Tant el taller inicial com el segon nivell, tenen dues hores de durada, i s’ofereixen dins els espais de tutoria. L’objectiu principal és ajudar a la reflexió de com afecten en les relacions interpersonals els prejudicis i estereotips que tenim de l’altre diferent (per ser immigrat, membre d’una minoria ètnica, pel color de la pell, etc) i que són la base sobre la que s’assenten el racisme i la xenofòbia.

Documents relacionats

  • imagen