El ple dona llum verd a un nou cartipàs municipal que incorpora una Junta de Govern més paritària

El govern passa de sis a vuit tinences d’alcaldia amb l’objectiu que totes les àrees estiguin representades a la Junta de Govern, en un moment especialment crític pel fet que cal gestionar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

imagen

El ple de l’Ajuntament de Manresa, en sessió extraordinària, ha donat aquest dimecres 1 de juliol llum verd al nou cartipàs municipal, que ha patit lleugeres modificacions després que es fes efectiu el canvi d’alcalde, fruit de l’acord entre ERC i JxC.

 

La sessió ha començat amb una benvinguda inicial de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, que ha presidit el seu primer ple com a batlle de la ciutat fent una aposta pel debat amb tots els grups municipals, per tal d’arribar a grans consensos i fer avançar Manresa.

 

Tot seguit, l’alcalde ha explicat els canvis del cartipàs. El gruix del govern municipal no sofreix variacions, i gairebé tots els regidors i regidores tindran les mateixes delegacions que el primer any de mandat. El govern, però, passa de sis a vuit tinences d’alcaldia, amb l’objectiu que totes les àrees estiguin representades a la Junta de Govern, en un moment especialment crític pel fet que cal gestionar els efectes de la pandèmia del coronavirus. Fins ara, la d’Acció Social i la de Recursos Humans no hi tenien presència.

 

Així, en el nou organigrama, presidit per l’alcalde Marc Aloy Guàrdia (ERC), el primer tinent d’alcalde serà Valentí Junyent Torras (JxM), que alhora mantindrà les funcions de regidor d’Hisenda, que ja ha ostentat aquest darrer any, i assumirà també la regidoria de Presidència, que en aquest primer tram de mandat ha recaigut en Marc Aloy Guàrdia.

 

La segona tinent d’alcalde serà Cristina Cruz Mas (ERC); tercer, Joan Calmet Piqué (JxM); quart, David-Aaron López Martí (ERC); cinquè, Antoni Massegú Calveras (JxM); sisena, Montserrat Clotet Masana (ERC); setena, Núria Masgrau Fontanet (JxM); i vuitena, Mariona Homs Alsina (ERC).

 

El pas de sis a vuit tinents d’alcalde no implicarà un increment del cost del govern pel que fa a retribucions, ja que es farà una actualització a la baixa dels salaris de tots els membres del govern per tal que es mantingui el cost global actual. Amb aquests moviments, s’equilibra la balança en el número de dones i homes dins la junta de govern, un fet que han celebrat tots els grups municipals.

 

D’altra banda, Antoni Massegú (JxM), cinquè tinent d’alcalde i regidor d’Esports, i d’Ensenyament i Universitats, serà el nou portaveu del govern municipal.

Documents relacionats

  • imagen