L’Ajuntament de Manresa reforça a partir de dilluns el servei de neteja amb aigua a pressió als carrers

El reforç del servei es farà a partir de les 8 del matí i a la franja horària del migdia, de 13 a 16 h, per tal d’interferir el mínim a les activitats a la via pública.

imagen

Des del mes de març el servei de neteja de Manresa, com totes les ciutats del país, ha patit diferents alteracions a causa de la pandèmia. Durant la durada de l’estat d’alarma, aquest servei s’ha anat realitzant i modificant d’acord amb les recomanacions sanitàries de cada moment.

Des de ja fa unes setmanes, el servei s’ha restablert, seguint majoritàriament la planificació ordinària, si bé s’han mantingut alguns serveis específics derivats de la Covid-19, com ha estat el cas de la neteja de tots els elements dels parcs infantils, prèvia a la seva obertura. Aquesta tasca d’actuacions als 63 parcs infantils es va iniciar 21 de juny passat i ha finalitzat aquesta setmana.

A partir de dilluns vinent, 6 de juliol, la regidoria de Qualitat Urbana, Via pública i Ciutat intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa reforçarà de manera periòdica la neteja amb aigua a pressió en diferents llocs de la ciutat. Aquest tractament es durà a terme amb diferent tipus de maquinària segons el lloc on s’actuï (s’utilitzarà la cisterna, el vehicle auxiliar amb equip d’aigua d’alta pressió i l’escombradora dual amb llances d’aigua a pressió). La freqüència també serà variable segons la ubicació, en funció de l’afluència de gent, podent ser des d’un reforç setmanal a mensual.

Com que es tracta d’un reforç, l’horari d'actuació serà fora de l’habitual. Per tal d’interferir el mínim en els diferents interessos i activitats que coexisteixen a la via pública, aquest servei es centrarà en la franja horària de migdia (de 13 a 16 h), a excepció de la cisterna que farà la jornada sencera a partir de les 8 del matí.

El reforç es centra bàsicament a la zona més comercial de la ciutat, on es concentra més presència de gent, però també, amb menor freqüència, està previst fer-lo als barris més exteriors de la zona urbana i als extraradis, ja que, en ser zones on habitualment hi ha menys concentració de gent a la via pública, també tenen la freqüència de neteja amb aigua a pressió més baixa. 

Treball realitzat des de l’inici de la pandèmia

Des del mes de març, amb l’inici de l’estat d’alarma, es van començar a fer treballs de desinfecció als carrers de la ciutat. Durant els primers dies de confinament més estricte, es va començar netejant amb hipoclorit els accessos i voltants dels centres sanitaris (hospitals, CAPs i farmàcies), diàriament, i així com els accessos d'altres instal·lacions utilitzades (cementiri, dependències policials, mercat, ...).

Al mateix temps també es van fer les desinfeccions amb hipoclorit de les manetes i tapes dels contenidors de recollida de residus. Posteriorment, es va dur a terme la desinfecció de totes les voreres. També es va fer la desinfecció diària de les 8 fonts de boca que es van mantenir obertes. Els darrers dies s’ha enllestit la neteja i desinfecció de les fonts instal·lades dins els parcs infantils.

En aquesta última etapa iniciada, en què ha augmentat la presència de gent al carrer, es vol incidir en aquests espais utilitzats actualment per la població, especialment en aquells de major afluència.

Documents relacionats

  • imagen