L’Ajuntament de Manresa realitza cursos de català d’estiu per a alumnat nouvingut

Les classes s’imparteixen al Casal de les Escodines i a l’Escola d’Art. Enguany el nombre d’alumnes s’ha reduït per tal de garantir les prevencions de seguretat entre l’alumnat a causa de la Covid-19.

 

imagen

El programa de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa, un any més, els cursos de reforç de català adreçats a l’alumnat d’origen estranger arribats de fa poc temps a la ciutat. En aquesta ocasió, les classes s’imparteixen amb els límits i condicionants propis de la prevenció per la Covid-19.

Aquest servei educatiu es ve donant des de fa anys i suposa un important acompanyament i reforç lingüístic a nois i noies que d’aquesta forma aprofiten un temps de les vacances per avançar i preparar-se millor per l’inici de curs al setembre.

Enguany, i per tal de poder complir les normatives en relació a l’espai personal de protecció de seguretat, els grups han vist reduït el volum d’alumnat. En concret, s’han organitzat dos grups, un al Casal de les Escodines i l’altre a una aula de l’Escola d’Art, amb 15 i 16 alumnes, respectivament.

Pel que fa als orígens, els alumnes són procedents del Marroc (14 persones); Senegal (4); Pakistan (4); Geòrgia (3); Senegal (2); Hondures (2); Índia (1) i Síria (1).  Les edats són compreses entre 9 i 17 anys. Per gènere, hi ha 18 nois i 13 noies. Entre l’alumnat hi ha 8 sol·licitants de protecció internacional.

Una part dels alumnes ja han fet reforç durant el curs escolar, dos dies a la setmana amb un altre servei derivat del programa municipal de Nova Ciutadania, si bé aquest va haver d’aturar-se a meitats de març amb l’inici de l’estat d’alarma i només es va poder reemprendre el mes passat.

Documents relacionats

  • imagen