L’Ajuntament de Manresa posa en marxa un viver per emprenedoria artesana i comercial

Està ubicat a la Muralla del Carme i disposa de tres zones perquè tres persones puguin iniciar la venda al detall dels seus productes a un preu de lloguer assequible. La voluntat de l’Ajuntament és facilitar la posada en marxa de nova activitat comercial.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un viver destinat a l’emprenedoria artesana i comercial amb la voluntat de facilitar la posada en funcionament de nova activitat comercial. L’espai està ubicat en un local de 96 metres quadrats a la Muralla del Carme número 5, just a l'entrada de la plaça Puigmercadal, i disposa de tres zones per tal que tres persones puguin iniciar la venda al detall del seu producte. Comptaran també amb un aparador i amb magatzem.

 

El viver s’ha presentat aquest dimarts al matí amb la presència de la regidora d’Indústria, Comerç i Activitat, Núria Magrau Fontanet, i de la regidora de Centre Històric, Claudina Relat Goberna.

 

La regidora Núria Masgrau Fontanet ha destacat que el comerç “és un sector estratègic per Manresa”, ja que “genera riquesa i ocupació i suposa espais d’interacció, omplint els carrers de vida”. Dins del comerç, es vol apostar amb aquest projecte per la venda de productes artesanals “perquè l’artesania proveeix productes de qualitat, de proximitat i únics que permeten millorar el prestigi comercial de la ciutat”.

 

Com a Ajuntament, ha relatat, “som conscients de les dificultats per encetar una nova activat comercial, ja que molts locals comercials tenen preus difícils d’assumir per una persona emprenedora”. És en aquesta línia en la qual s’emmarca el viver, que vol facilitar nova activitat comercial ajudant les persones emprenedores a donar a conèixer els seus productes a clients potencials de Manresa i del Bages.

 

Per la seva banda, la regidora Claudina Relat Goberna ha explicat que “impulsar el comerç suposa generar riquesa i valor arrelada al territori i impulsar també el desenvolupament sostenible”. També ha destacat que el viver es troba “a les portes del Centre Històric”, en un emplaçament que s’ha anat transformant en “un espai de vida” amb la remodelació del Mercat Puigmercadal, l’obertura d’un local de restauració amb terrassa i amb la pròxima obertura del supermercat cooperatiu SuperCoop.

 

 

3 anys + 2 prorrogables a 81,90 euros al mes

Al viver s’hi podrà allotjar qualsevol activitat comercial, llevat de les agroalimentàries. Caldrà desenvolupar un projecte empresarial que impliqui la creació d’una nova empresa o la consolidació d’una de recent. També s’hi poden acollir empreses que no hagin fet venda al detall en els darrers cinc anys en un local comercial (exceptuant la venda no sedentària). Els sol·licitants també hauran de disposar d’un pla d’empresa. I caldrà que comercialitzin algun producte que, total o parcialment, estigui elaborat o manipulat al Bages, o bé que vulguin desenvolupar una activitat comercial o d’artesania relacionada amb algun producte del qual no hi hagi oferta a Manresa.

 

Es faran contractes d’arrendament per una durada de tres anys, que es podran prorrogar dos anys més. El preu del lloguer serà de 81,90 euros al mes més l’IVA i inclou  el subministrament de llum i aigua; el servei de telefonia fixa i wifi; un sistema antiincendis amb el manteniment dels extintors, una assegurança en concepte de continent i les reparacions estructurals de l’edifici que siguin necessàries.

 

Tota persona física o jurídica interessada en allotjar-se en aquest viver haurà d’adreçar-se al CEDEM (Palau Firal. carrer Castelladral, 5-7. Pol. Industrial Els Dolors) o per mail cedem@ajmanresa.cat i lliurar un model normalitzat de sol·licitud. Es poden lliurar fins al 16 de juliol. Posteriorment es podran fer igualment sol·licituds que s'aniran valorant en funció de la disponibilitat d'espais. Es pot trobar més informació al web www.manresa.cat/cedem.

Documents relacionats

  • imagen