L’Ajuntament de Manresa destina 142.000 euros a l’impuls de la pràctica esportiva de base a la ciutat i llança un vídeo per incentivar l’esport

Són 36.000 euros més dels que s’havien previst a principis d’any, ja que la crisi generada per la Covid-19 ha fet augmentar les línies d’ajudes a famílies i a entitats i clubs esportius. A més, la regidoria d’Esports llança un vídeo motivacional on es mostren les 25 modalitats esportives que es poden practicar actualment a la ciutat, desenvolupades per una vuitantena d’entitats esportives.

imagen

L’Ajuntament de Manresa destinarà aquest 2020 un total de 142.000 euros en subvencions encarades a l’impuls de la pràctica esportiva de base a la ciutat. Són 36.000 euros més dels que s’havien previst a principis d’any. La crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 ha fet que la regidoria d’Esports hagi introduït dues noves línies d’ajudes —que se sumen a les cinc que ja hi havia previstes— encarades a la reactivació de l’activitat a les entitats esportives de la ciutat i a facilitar que cap infant de Manresa es pugui quedar sense practicar esport per raons econòmiques. L’import de 142.000 euros es podria ampliar en funció de la demanda i de les disponibilitats econòmiques de l’Ajuntament.

 

Així ho ha explicat aquest matí el regidor d’Esports de Manresa, Antoni Massegú Calveras, que ha detallat les mesures que s’estan impulsant “amb la finalitat de pal·liar les greus repercussions que la pandèmia ha tingut en el teixit associatiu esportiu manresà”, així com per “ajudar a les entitats esportives de la ciutat a reactivar la seva activitat de cara a la nova temporada”. En aquest sentit, el regidor ha indicat que “l’esport és una eina fonamental per al desenvolupament de la salut física i emocional dels infants i una de les millors eines d’inclusió i cohesió social” i ha detallat que les mesures, en bona part, es van originar en la reunió virtual mantinguda el passat mes de maig entre l’Ajuntament i els clubs de Manresa.

 

De les dues noves línies d’ajudes, n’hi ha una destinada a entitats i clubs esportius que han acollit infants i joves de famílies afectades econòmicament per les conseqüències de la crisi de la Covid-19 en el moment d’iniciar la temporada esportiva 2020/21. S’hi destina un import inicial de 18.000 euros.

 

Els perceptors de l’ajut seran les mateixes entitat esportives i els beneficiaris seran les famílies amb infants i/o adolescents que estiguin inscrits/es en una entitat esportiva amb seu a Manresa que, com a conseqüència dels efectes de la Covid-19, hagin patit una davallada d’ingressos que les situï en el tram E de la tarifació social de l’Ajuntament de Manresa, i que estiguin afectades per una de les tres situacions següents: persones autònomes que hagin patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació en el període que va des del març fins al setembre de 2020 (en comparació amb el mateix període de l’any anterior); persones treballadores per compte aliè afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per força major; o persones que estiguin en situació d’atur.

 

Les bases d’aquesta subvenció es van aprovar de manera inicial per unanimitat de tots els grups municipals en el ple d’aquest juny.

 

L’altra línia de subvenció està enfocada a la reactivació de l’activitat de les entitats esportives després de l’aturada provocada per la Covid-19. Els beneficiaris d’aquest ajut seran les entitats esportives amb seu social i seu operativa a Manresa, inscrites al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport, que per la situació de la Covid-19 (que va fer tancar les instal·lacions esportives) hagin hagut de tramitar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). El regidor Antoni Massegú ha indicat que hi ha hagut 43 persones afectades per ERTO “a les entitats esportives de Manresa”, sense comptar els gimnasos privats, “la qual cosa ens demostra també l’impacte econòmic que suposa el món de l’esport a la ciutat”. En aquest sentit, ha afegit que la subvenció està pensada per incentivar clubs i entitats esportives “a recuperar els treballadors que tenien”.

 

Les bases d’aquesta subvenció es van aprovar de manera inicial amb el suport de tots els grups municipals en el ple d’aquest juliol. S’hi destinarà un import inicial de 18.000 euros.

 

 

S’estrena la campanya ‘Escalfa, que surts!’

A banda dels ajuts econòmics, la regidoria d’Esports llança, a partir d’avui, un vídeo motivacional on es mostren les 25 modalitats esportives que es poden practicar actualment a la ciutat, i que estan desenvolupades per una vuitantena d’entitats esportives, de les quals una trentena ofereixen activitat formativa per a nens i nenes i nois i noies.

 

Sota el títol de ‘Escalfa, que surts!’, el vídeo vol apel·lar a la tasca formativa que realitzen els club esportius i vol transmetre a les famílies que la pràctica esportiva és un valuosa eina de formació del caràcter. Més enllà dels beneficis físics, que s’atribueixen a la realització d’una bona pràctica esportiva, l’esport té unes característiques que imprimeixen un gran potencial socialitzador i educatiu en els infants i adolescents, per mitjà de la multitud de vivències i situacions que s’hi experimenten. El vídeo ha estat realitzat per E2S a partir de fotografies de Xiulet Final i de les entitats.

 

Seguint el fil del vídeo, ben aviat es publicarà a la pàgina web de l’Ajuntament (manresa.cat/amanresafemequip) la Guia d’Entitats Esportives de Manresa, amb l'objectiu de donar a conèixer a tota la població l’oferta esportiva de Manresa adreçada a infants i adolescents.

Documents relacionats

  • imagen