El cicle Sons del Camí tanca la seva setena edició amb molt bona resposta del públic

L’edició del 2020 del cicle de músiques amb ànima, marcada per la Covid-19 i que ha portat a l’organització a ajustar la programació i els espais i a prendre les mesures sanitàries necessàries per a desenvolupar els concerts d’una manera segura per als espectadors i els artistes, ha comptat una alta participació i una gran satisfacció del públic. A més, en consonància amb els valors de Manresa 2022, permetrà fer una aportació econòmica en clau de solidaritat a l’Associació Siriana Integració i Concòrdia.­

imagen

Els quatre concerts d’enguany del cicle Sons del Camí han aplegat un total de 740 persones, la qual cosa suposa completar l’aforament en tres concerts i el 76% del quart. Cal tenir en compte que enguany s’han programat els concerts entre el Claustre del Museu de Manresa i La Seu, espais delimitats i amb punts d’ accés i sortida controlats, que permetien controlar l’aforament i situar els seients a una distància de seguretat interpersonal reglamentària.

 

L’organització del cicle ha augmentat el personal d’atenció,  tant als punts d’accés i sortida com dins dels recintes,  per tal d’assegurar el compliment de les mesures sanitàries, fer possible una mobilitat segura i indicar i acompanyar els espectadors , i també s’ha assegurat de la desinfecció prèvia i posterior dels seients i ha procurat que el públic disposés de gel hidroalcohòlic en tot moment.

 

Enguany, Roger Mas i Ferran Palau han aconseguit crear atmosferes màgiques a la imponent nau central de la Basílica de la Seu, mentre que els projectes emergents amb accent manresà Itzipa i Mediterràniam han omplert de gom a gom el Claustre del Museu de Manresa. Sons del Camí és un cicle de música que va néixer fa set anys a recer del projecte Manresa 2022, dins de l’eix Batega, i aquest juliol, malgrat la incertesa dels darrers mesos, ha demostrat que és d’aquelles propostes que han vingut per quedar-se i que perduraran més enllà de l’any 2022.

 

Amb consonància amb els valors de solidaritat i acollida que representa Manresa 2022, es destinarà un euro i mig de cada entrada reservada o venuda a l’Associació Siriana Integració i Concòrdia, formada per persones refugiades de Síria que volen donar suport en processos de refugi al mateix temps que participen de la ciutat i comparteixen la riquesa de la seva cultura. Durant els dies dels concerts, han tingut presència als espais per tal de donar-se a conèixer i informar de la seva tasca a tothom qui ho desitgés.

 

La setena edició de Sons del Camí ha estat organitzada per l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb el suport de l’Obra Social La Caixa, i la complicitat de La Seu de Manresa i la Cova de Sant Ignasi.

Documents relacionats

  • imagen