Ajuntament i Generalitat creen una comissió gestora de casos per fer seguiment individualitzat dels joves amb vulnerabilitat social de Manresa

La comissió tècnica ha començat a treballar per estudiar individualment els casos dels joves que van ser desallotjats ahir de dues finques de Manresa. Tots han estat atesos avui per Serveis Socials de l’Ajuntament, continuen tenint allotjament provisional i tindran seguiment de Creu Roja.


imagen

Arran de la problemàtica viscuda ahir amb motiu del desallotjament d'un pis al carrer del Cós 15 i d'un edifici al carrer Hospital 15 de Manresa, fruit del perill estructural de les dues finques, i en els quals vivien dos grups de joves amb una alta complexitat, el govern municipal ha dut a terme gestions adreçades a fer front a aquesta problemàtica.

 

En primer lloc, aquest matí l'alcalde, Marc Aloy; la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs; i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet, han mantingut una reunió amb la Secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva. A la trobada també hi ha participat la Delegada del Govern, Alba Camps; i la delegada territorial del departament de Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Mireia Vall.

 

En aquesta reunió s'ha decidit crear una comissió tècnica transversal, per gestionar els casos de manera individualitzada, i que ja ha fet un primera reunió, aquest mateix migdia. Formen part d’aquesta comissió tècnics municipals de Serveis Socials, Seguretat Ciutadana i Habitatge; representats de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut; de la Secretaria de Migracions de la Generalitat; i de la Fundació Althaia, com a referent en l’àmbit de la salut. A la comissió també és previst que més endavant s'hi sumin entitats del tercer sector.

 

L'Ajuntament de Manresa treballa a fons per atendre de manera individualitzada cadascun dels casos, i donar resposta a una situació d'alta complexitat en què cada cas és diferent i les solucions i els recursos han de ser adaptables. Alhora, considera que és molt important el compromís i la responsabilitat dels joves, tots ells adults, que s'han de deixar ajudar.

 

Pel que fa al cas d’ahir, atesa la falta d’allotjament dels joves, l’Ajuntament, d’acord amb l'Associació de Veïns del Barri Antic i Creu Roja, va muntar un recurs d'emergència, on han passat la nit.

 

Aquest matí, tal com es va acordar amb ells, han estat atesos pels Serveis Socials municipals. En concret, nou han estat atesos a l'Espai Jove i dos més, de més edat, han estat atesos al servei d’Acollida.

 

Per a aquest cap de setmana, l'Ajuntament ha decidit mantenir el recurs d'emergència, que avui es reforçarà amb més material i equipament per part de la Creu Roja, que també farà un acompanyament sostingut als joves, amb el suport d’Althaia, si és necessari.

 

A partir d’aquest moment, la comissió gestora de casos treballarà de manera coordinada per donar les respostes individualitzades més adequades a cada cas.

 

L’Ajuntament de Manresa, d’acord amb la resta d’administracions, vol expressar el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats i la lluita contra l’exclusió social, alhora que treballa per garantir la bona convivència entre totes les persones que viuen a la ciutat.

 

Tota aquesta informació ha estat traslladada, aquesta tarda, als representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen