L'alcalde de Manresa inaugura la nova planta de fabricació que l'empresa sud coreana Miwon ha instal·lat a la ciutat

Serà la primera planta de producció que l’empresa instal·la fora d’Àsia, i exportarà el producte a la resta d’Europa. Miwon Specialty Chemical Co. Ltdam, que preveu facturar 3 milions el primer any, ja ha avançat la voluntat d’ampliar les instal·lacions en els propers anys.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompanyat de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós, i del director general d’Indústria dela Generalitatde Catalunya, Antoni M. Grau, ha visitat les instal·lacions de la nova planta de fabricació Miwon Spain, SLU, que l’empresa coreana Miwon Specialty Chemical Co. Ltda, ha instal·lat al polígon de Bufalvent.   

El president de l’empresa química, Hyung Woong Kim, que ha vingut acompanyat del tècnic responsable dels productes, Won Bae, ha afirmat durant la inauguració que l’empresa té la intensió de créixer amb els terrenys adjacents, adquirits fa cinc anys juntament amb els de la fàbrica actual. Els coreans, que generaran en un primer moment 14 nous llocs de treball, preveuen facturar tres milions d’euros el primer any.

Valentí Junyent ha valorat positivament la instal·lació de l’empresa a Manresa, com a símptoma que el municipi recupera la indústria perduda els darrers anys i perquè contribuirà a generar més activitat. Antoni Grau, ha reivindicat la feina feta a través del  projecte Invest in Catalonia, que atreu inversors d’arreu a Catalunya, un territori atractiu per la indústria mundial.  

El cap de la planta, Joachim Zoeller, ha explicat que van conèixer la fàbrica a través d’un directiu alemany de Miwon, amb contactes a Picassian, l’empresa que ocupava la nau fins l’any 2009 i que s’hi van quedar gràcies al bon estat de l’edifici i de les infraestructures i vies de comunicació amb els ports i aeroports.

Els sud coreans han invertit 7 milions d’euros en la compra i adequació de la que serà la primera planta de producció ubicada fora d’Àsia. Des de Catalunya, Miwon exportarà el producte a Alemanya, als països escandinaus, França i Itàlia entre d’altres països europeus.

Miwon Specialty Chemical Co. Ltda

Miwon, fundada l’any 1959 i que cotitza a borsa, ja comptava amb delegacions comercials a Alemanya, Àustria i els EUA, però la de Manresa és la primera planta de fabricació ubicada fora del continent asiàtic. El 2013, disposava d’una plantilla de més de 1.000 treballadors i un volum de facturació d’uns 500 milions d’euros.

La producció de Miwton es basa en la fabricació d’una resina no tòxica, que s’endureix en contacte amb la llum i que serveix per fabricar adhesius i pintures protectores que es pot aplicar en diversos materials amb usos en indústries com la de l’automoció, fabricació de mobles, òptica i electrònica (televisors led, smartphones...)

Documents relacionats

  • imagen