Continuen les obres de construcció del nou ascensor que unirà el passeig Pere III i el carrer Circumval·lació

Aquest dimarts i dimecres es tallarà el carrer Circumval·lació al trànsit per instal·lar l’estructura de l’ascensor. El projecte —sorgit d’uns pressupostos participatius— permetrà salvar el desnivell actual, d’uns sis metres, i millorar l’accessibilitat entre els dos carrers i cap a punts com el parc de Puigterrà o el Casal de la Gent Gran.

imagen

Les obres per construir el nou ascensor que unirà el passeig Pere III i el carrer Circumval·lació continuen avançant. Aquesta setmana està previst que s’instal·li l’estructura de l’ascensor, amb la qual cosa el seu esquelet quedarà ja ben definit. És previst que els treballs de construcció finalitzin aquest novembre i que l’ascensor pugui entrar en funcionament durant les següents setmanes, un cop l’aparell s'hagi instal·lat i hagi passat tots els controls pertinents.

 

L’actuació que es realitzarà aquesta setmana afectarà la mobilitat de vehicles. En concret, aquest dimarts dia 8 i dimecres dia 9 de setembre, de les 8 a les 18 h, es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Circumval·lació, entre el carrer Canyelles i la Baixada dels Sindicats. Es mantindrà l’accés de veïns i guals des del carrer Circumval·lació i la sortida pel carrer Canyelles en direcció al passeig Pere III.

 

L’execució del projecte permetrà salvar el desnivell actual, d’uns sis metres, entre el cèntric passeig Pere III i el carrer Circumval·lació, i millorar la mobilitat de les persones que es mouen a peu entre aquests dos punts, augmentant l’accessibilitat i la connectivitat cap al de Puigterrà o el Casal de la Gent Gran.

 

El projecte complet inclou la construcció de l’ascensor, situat a tocar de la parada d’autobús de la plaça d’Espanya, i l’eixamplament de les voreres a la sortida i arribada de l’ascensor. També la redefinició dels passos de vianants amb l’objectiu de fer més directe l’itinerari dels vianants entre la plaça d’Espanya, l’estació de busos i el parc de Puigterrà.

 

La construcció de l’ascensor és fruit del desenvolupament de la proposta guanyadora dels pressupostos participatius del 2017. L’actuació, que té un pressupost de 155.147,37 euros (iva inclòs), es nodreix de les partides dels pressupostos participatius, de les del pla de millora de voreres i de les aportacions acordades pel Consell de Districte Centre.

Documents relacionats

  • imagen