Dimecres se celebra la jornada inicial de la Universitat Emprèn del curs 2014 - 2015

El Programa La Universitat Emprèn impulsat per l’Ajuntament de Manresa en col·laboració amb les universitats amb seu a Manresa (la FUB, l’EPSEM i la UOC), té com objectiu fomentar entre els estudiants la cultura emprenedora i la creació d’empreses. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’EPSEM.

Aquest dimecres, 5 de novembre, s’engega la 6ª edició del programa la Universitat Emprèn del curs 2014 – 2015. La jornada inicial tindrà lloc a la sala d’actes de l’ l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) a partir de les 4 de la tarda.

El programa Universitat Emprèn, que impulsen conjuntament l’Ajuntament de Manresa (a través del Centre de Desenvolupament Empresarial, CEDEM) en col·laboració amb la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), té com objectiu el foment de la cultura emprenedora entre els alumnes universitaris.

L’acte de presentació començarà amb els parlaments de benvinguda de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós; i la directora de l’EPSEM, Rosa Argelaguet.

A continuació, Ron-Hely, un jove emprenedor manresà explicarà la seva experiència, en el camp de la recerca i també com a empresari, en l’àmbit de la enginyeria aeroespacial. Les seves investigacions es centren en els nous sistemes de navegació amb drons i els sistemes combinats de propulsió.

Després s’introduiran els treballs del banc de projectes a càrrec dels alumnes de l’EPSEM. Com l’any passat, el programa estableix la presentació de projectes mitjançant dues vies. La primera és per lliure, on els estudiants desenvolupen un projecte partint d’una idea pròpia, i la segona via és el banc de projectes.

Aquest banc està format per projectes tècnics de final de carrera fets per alumnes de l’EPSEM. Aquests treballs han estat seleccionats pel professorat de la FUB i la mateixa EPSEM pel seu potencial de ser traslladats al mercat. Així, els alumnes dels estudis d’empresa que triïn un d’aquests projectes haurà de treballar-ne la viabilitat mitjançat la l’elaboració d’un pla d’empresa.

El primer premi està dotat amb 1.500 euros i el segon amb 750 euros. L’objectiu dels guardons és facilitar la posada en marxa del projecte. A més, els guanyadors podran gaudir d’avantatges i descomptes en els estudis de les universitats participants (FUB, EPSEM i UOC).

Programa d’actes de la jornada inicial de la Universitat Emprèn

Lloc: Sala d’actes de l’EPSEM (Av. Bases de Manresa, 61-73)

16.00 – 16.10 h: Benvinguda a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós i de la directora de l’EPSEM, Rosa Argelaguet.

16.10 – 16.45 h: Ponència “La recerca i l’empresa” a càrrec de Ron-Hely, enginyer aeroespacial i gerent d’ASDT (Aerospace Security & Defense Technologies S.A.U.).

16.45 – 17.30 h: Presentació dels treballs del banc de projectes a càrrec dels alumnes de l’EPSEM seleccionats.

17.30 – 18.00 h: Networking. Els estudiants que han presentat els projectes estaran ubicats en taules per respondre preguntes i resoldre dubtes amb la resta d’alumnes.