Tres noves propostes d’Espais Creatius als centres cívics de Manresa inicien el període d’inscripcions el proper dilluns

Escriptura creativa, Poesia visual sobre ciutats i Stop motion per denunciar la violència de gènere són les noves propostes de la programació cultural del Casal de les Escodines i el centre cívic Selves i Carner.

imagen

Amb l'objectiu de vincular una temàtica transversal o efemèride, poder-hi reflexionar i desenvolupar diverses pràctiques artístiques a través d'un petit procés creatiu, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa proposa dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del centre cívic Selves i Carner tres noves propostes del projecte "Espais Creatius".

L'objectiu dels Espais Creatius és que les persones participants puguin desenvolupar un petit projecte creatiu i expressar artísticament reflexions entorn d'efemèrides mundials o problemes socials no resolts.

Les inscripcions s'inicien dilluns vinent, 21 de setembre. Les persones interessades s'admetran per rigorós ordre d'inscripció. Per a la realització de les activitats als centres cívics Selves i Carner i al Casal de les Escodines cal dur mascareta. L'aforament de les aules compleix les mesures de distanciament i seguretat establertes pels protocols de la Covid-19, es disposa de gel hidroalcohòlic i els grups són reduïts:

- Espai Creatiu d'Escriptura, 10 persones
- Espai Creatiu de Poesia Visual, 7 persones
- Espai Creatiu Stop motion per denunciar la violència de gènere, 10 persones


Les inscripcions, en funció d’on es desenvolupi l’activitat, es faran telefònicament o per correu electrònic a:

- Centre cívic Selves i Carner, tardes de dilluns a divendres de 16 a 21 h. Tel. 938727477; selves@ajmanresa.cat
- Casal de les Escodines, tardes de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h. Tel. 938725454; casalescodines@ajmanresa.cat.
Cal facilitar: nom, cognoms, DNI, data de naixement, adreça, població, CP, telèfon i correu electrònic i número de compte corrent.


1.- Espai Creatiu d'Escriptura


Per a públic jove i adult
1r trimestre: dijous 15 i 29 d'octubre, 12 i 26 de novembre i 10 de desembre, de 17 a 19 h
2n trimestre: dijous 14 i 28 de gener, 11 i 25 de febrer, 11 i 25 de març, de 17 a 19 h
3r trimestre: dijous 8  i 22 abril, 6 i 20 de maig, 3 i 17 de juny, de 17 a 19 h


Proposta quinzenal, dinàmica i flexible per divertir-se escrivint i compartint en grup. Es divideix en tres trimestres, que poden dur-se a terme de forma unitària o trimestral. Les persones participants separadament per tots o per cadascun dels trimestres.
Es treballarà, una a cada trimestre, tres formes diferents d'entrar al món de la creació literària a través de tres registres i discursos literaris diferents:


- Microteatre; tècniques d'escriptura i espai escènic
- Creació poètica: haikus, poesia i prosa poètica
- Escriure des de l'emoció / escriure des de l'observador/a

L'objectiu és proporcionar a les persones participants diferents tècniques de creació literària i proposar diverses estratègies de creació per expressar-se còmodament. Proposta molt pràctica; a partir d'exercicis s'introduiran breus dosis de teoria.


A càrrec de Zulima Martínez, filòloga i escriptora
Lloc: Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16)
Cal dur llibreta i bolígraf.
Preu: 1r tria 25 € (domiciliació bancària); 2n trim 30 €; 3r trim 30 €
Inscripcions: del 21 de setembre al 8 d'octubre al Centre Cívic Selves i Carner.
*Les inscripcions pel 2on i 3er trimestre s'obren el dia 21 de setembre fins dos dies abans de l'inici de l'Espai Creatiu.
Organitza: Ajuntament de Manresa



2.- Espai Creatiu "Poesia Visual: Ciutats"



Per a públic jove i adult
Dijous 1, 8, 15, 22 i 29 octubre i 5 de novembre, de 9.30 a 11.30 h

Proposta pràctica per compartir l'experiència creativa en l'àmbit de la poesia visual i entorn del leitmotiv de les ciutats, emmarcada dins del programa literari "Tocats de lletra".

Totes les variants de la poesia visual utilitzen recursos propis de les arts visuals a l'hora d'abordar la creació poètica i així mateix ho fareu vosaltres. Com? Utilitzant materials senzills a l'abast de tothom i a partir d'exercicis encaminats a desbloquejar la vostra part més creativa.
Proposta oberta a qualsevol persona amb ganes d'explorar la seva part artística.


A càrrec d'Ariadna Torres, poeta i artista visual
Lloc: Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50)
Cal dur tisores, cola de barra, goma, llapis i altres materials assequibles que s'aniran comentant a classe.
Preu: 30 € (domiciliació bancària)
Inscripcions: del 21 al 30 de setembre al Casal de les Escodines
Organitza: Ajuntament de Manresa



3.- Espai Creatiu "Stop Motion Per Denunciar La Violència De Gènere"


Per a públic jove i adult
Dimarts 20 i 27 d'octubre, 3, 10, 17 i 24 de novembre, de 17.30 a 19 h

El stop motion és una tècnica d'animació que, a partir de la captura de fotografies d'un objecte i movent-lo una mica entre fotografia i fotografia, visualitzant-les ràpidament, percebem que l'objecte es mou.

Es treballarà per parelles, per tal de poder-vos ajudar mútuament, però cada persona participant crearà la seva petita història com a reflexió o denúncia contra la violència de gènere, sumant-nos així al dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, el 25 N , per tal de sensibilitzar, conscienciar i assenyalar que és un problema encara per resoldre (violència en l'àmbit de la parella, assetjament sexual, mutilació genital, etc...).


Les persones participants seran autors/es d'una breu història animada, amb materials propis que tinguin a l'abast, amb les imatges captades i editades amb el propi mòbil.


No es requereixen coneixements tècnics ni artístics previs, només dur un dispositiu mòbil i baixar-se una aplicació gratuïta (es farà a classe).


A càrrec de Sofia Gómez, dissenyadora gràfica
Lloc: Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50)Cal dur dispositiu mòbil, llibreta i bolígraf
Preu: 23 € (cal domiciliació bancària)
Inscripcions: del 21 de setembre al 16 d'octubre al Casal de les Escodines
Organitza Ajuntament de Manresa

 

Documents relacionats

  • imagen