El Balç es converteix per segon any en el carrer dels Penitents

Unes 480 persones han passat durant el cap de setmana per l’espai medieval, que  ha fet de pont per les ànimes que volien entrar al purgatori, un espectacle teatralitzat que ha ofert més d’un ensurt als visitants. 

imagen

El Centre d’Interpretació del Carrer del Balç ha acollit aquest cap de setmana, 1 i 2 de novembre, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, la segona edició del Carrer dels Penitents, un espectacle teatralitzat organitzat per  l’Ajuntament de Manresa, mitjançant l’Oficina de Turisme, i l'entitat Entorn Produccions en col·laboració amb JG Esdeveniments, l'empresa que gestiona el centre d'interpretació.

Han passat pel carrer ple d’ànimes torturades, vídues, nens maquiavèl·lics i el mateix Llucifer, unes 480 persones, entre visitants, convidats, actors i voluntaris.

Els visitants, amb l’ajuda d’un guia, una persona voluntària, han hagut de creuar el carrer per diferents estances cobertes amb cortinatges, i espais foscos, mentre es topaven amb les figures infrahumanes que havien quedat estancades en aquest llindar entre el cel i l’infern. 

Els assistents han valorat la visita de forma molt positiva, i han coincidit en apuntar a una millora qualitativa respecte de l’any anterior. Alguns dels visitants, anaven disfressats i més d’un va voler repetir l’experiència.

També hi ha col·laborat el grup teatral Qüestió de 4, els Histrions de Xàldiga, Solans Música i Caravaning Club del Bages.

Ara, un cop les ànimes ja estan en lloc segur, el Carrer del Balç es prepara per acollir pastors, pagesos i àngels,  i convertir-se en l’escenari d’un pessebre vivent amb novetats i sorpreses, que tindrà lloc el 13 i 14 de desembre, per anar fent boca de cara a Nadal. 

Documents relacionats

  • imagen