L’Ajuntament de Manresa organitza un curs de Comunicació No Violenta i de prevenció de conflictes

Amb l’objectiu de continuar impulsant la Cultura de la No-Violència, s’inicia una formació en línia sobre Comunicació No Violenta amb  diferents horaris i formats per a educadors, educadores i persones interessades a millorar les relacions interpersonals.

 

imagen

Donada la bona acollida de formacions anteriors, des del projecte Lotus i el Programa de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa es torna a promoure un curs formatiu per millorar les estratègies comunicatives i la resolució de conflictes des de la perspectiva de la No-Violència.

 

Durant les diferents sessions s’explorarà com un canvi d’enfocament comunicatiu determina el resultat de les nostres interaccions i projectes. La comunicació és una carta de presentació que pot facilitar els vincles i les relacions socials o bé ser un fre a les nostres relacions quotidianes, condicionant molt directament el clima als nostres àmbits de relació i a la ciutat. La formació que es proposa és una eina imprescindible per millorar les nostres capacitats i generar ambients educatius i relacionals favorables.

 

El curs s’adreça a educadors i educadores i pretén aportar eines pràctiques que es poden aplicar a les aules, però també es recomana per als àmbits de dinamització comunitària, entitats del tercer sector i, en general, a qualsevol persona interessada a fer de la comunicació i  del conflicte una oportunitat de millora.

 

El curs  treballa dues dimensions: una més personal que potencia l’autoconeixement i el reconeixement de les actituds que poden prevenir o resoldre una situació conflictiva i una dimensió més comunitària que reforça la importància de les tècniques de comunicació i  mediació en les relacions personals, el treball en equip o en el nostre posicionament davant crisis col·lectives.

 

Formats del curs

 

Per tal de facilitar la participació, el curs s’ha plantejat en diferents formats a escollir:

  • Curs de 10 h.: Comunicació No Violenta.
  • Dimarts, 20 octubre;  3, 10, 17, 24 novembre, 1 desembre,  de les 15.30 h a les 17.10 h


  • Curs de 15 h: Comunicació No Violenta i prevenció de Conflictes.
  • Dimecres 28 octubre, 4, 11, 18, 25 novembre, 2 desembre – de les 18.20 a les 20 h  i Dilluns, 9, 16, 23 de novembre – De les 18,20 a les  20h

 

  • Taller de 5 h: Prevenció de conflictes: Dilluns 9, 16 i 23 de novembre de 18.20 a 20 h


Formadors

 

 

El curs comptarà amb dues persones amb una llarga trajectòria professional:

 

Marta Ponce. Psicopedagoga i mediadora. Formada en constel·lacions sistèmiques i experta en comunicació està especialitzada en les intervencions en l’àmbit familiar i escolar; tant des de la vessant de gestió del conflicte com des de l’assessorament. Pel seu recorregut professional intervé en l’àmbit de la docència i l’assessorament i/o acompanyament  de grups  humans ( pares i mares, educadors, mestres, equips professionals...).

 

Jordi Palou-Loverdos:  Advocat  especialista en mediació i resolució pacífica de conflictes, pioner de la justícia universal i impulsor de diferents iniciatives per a facilitar el diàleg en conflictes nacionals i internacionals. Entre altres, va assumir la representació legal de les víctimes catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses del conflicte a l'Àfrica dels Grans Llacs, entre elles la infermera manresana Flors Sirera. Premi “Valors” de l’Advocacia Catalana 2015. Ha publicat llibres, i assaigs en matèria de mediació, meditació, espiritualitat i resolució pacífica de conflictes.



Requisits

Cal inscripció prèvia a la web de l’Ajuntament de Manresa


Cost de la matrícula


  • Gratuït. Preu subvencionat
  • En el marc de la pandèmia Covid-19, l'Ajuntament de  Manresa subvenciona el 100% el cost del curs de forma excepcional, sempre que  hi hagi un compromís d'assistència i continuïtat per part de la  persona inscrita. Per tant, el curs esdevé gratuït per als següents col·lectius:
  • Professorat dels centres escolars de Manresa, especialment els que  participen en el projecte Lotus
  • Membres d’entitats sense ànim de lucre de Manresa
  • Joves residents a Manresa de menys de 25 anys
  • Persones residents a Manresa en situació de vulnerabilitat (persones  a l’atur)
  • Cal acreditar la situació


  • Resta de persones interessades:


  • 15 euros per al curs de 5 hores, 35 euros per al curs de 10 hores i 50 euros per al curs de 15 hores

 

Disposar de connexió a internet (es passarà l’enllaç via email)

 

Cal disposar d'ordinador que permeti la connexió a la plataforma Zoom, JitsiMeet o Meet de Google i que tingui càmera. Convé connectar-se a les sessions des d'un lloc tranquil, per evitar les interrupcions, i, preferiblement, utilitzar auriculars amb micròfon per garantir la qualitat de l'audició.

Aquesta és una activitat de formació permanent reconeguda pel Departament d'Ensenyament, sempre i quan es compleixi l’assistència. Si es vol comptar amb el reconeixement, cal inscripció abans del 17 d’ octubre.

 

 

Organitza

La formació és una proposta de l’Ajuntament de Manresa, Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera i Associació Aula Aura. S’emmarca en el pla formatiu per a mestres, el projecte Lotus i el Pla d’Educació per al desenvolupament i la pau i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Inscripció i més informació a https://www.manresa.cat/web/menu/7747

 També es pot contactar amb la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera casaflorsirer@altecom.cat

Documents relacionats

  • imagen