El Punt al Pati i el Punt el Campus reprenen l’activitat als centres d’ensenyament de Manresa a partir de la setmana vinent i s’adapten a les restriccions de la pandèmia

El Punt al Pati i el Punt al Campus són projectes impulsats des del Programa de Joventut amb l’objectiu de facilitar i apropar informació d’interès juvenil a l'alumnat dels centres d’ensenyament de la ciutat

imagen

A partir de la setmana vinent es reprèn l’activitat dels projectes El Punt al Pati i el Punt al Campus als centres d’ensenyament de Manresa, que s’adaptarà a les restriccions preventives de la Covid-19.

El Punt al Pati i el Punt al Campus són dos projectes impulsats des del Programa de Joventut, en el cas del Punt al Campus es compta també amb la regidoria d’Ensenyament i Universitats. Aquests projectes són gestionats pel CAE, formació i serveis socioculturals, i es desenvolupen als patis i vestíbuls dels centres d’ensenyament de la ciutat. El seu objectiu és descentralitzar la tasca de l’Oficina Jove del Bages per facilitar i apropar informació d’interès juvenil a les persones joves als seus espais més quotidians: els centres d’ensenyament secundari i les universitats.

 

El Punt al Pati modifica la seva periodicitat


Enguany, el Punt al Pati ha modificat la periodicitat de la seva intervenció als centres d’ensenyament secundari. Aquest curs s’hi traslladarà cada quinze dies, però mantindrà unes permanències més llargues per poder arribar a tot l’alumnat i respectar les franges horàries i zones d’estona d’esbarjo que hagi organitzat cada centre.

 

Els centres de secundària que participen i acullen aquest projecte són: INS Guillem Catà, INS Cal Gravat, INS Manresa Sis, INS Lluís de Peguera, Escola la Salle, INS Pius Font i Quer, Escola Joviat, Escola FEDAC Manresa, Escola Oms i de Prat i INS Lacetània.

 

Els primers quinze dies s’aprofitarà per explicar les funcions que té l’Oficina Jove del Bages i explicar els objectius del projecte a l’alumnat. També es farà difusió dels canals i les vies de comunicació als corresponsals de cada centre, que són els encarregats/des de recollir la informació del Punt al Pati i traslladar-la a tot el grup-classe.

 

El Punt al Campus amplia un dia el seu servei


D’altra banda, el Punt al Campus persegueix els mateixos objectius i s’adapta al jovent d’edat universitària. Es realitzen activitats de difusió, sensibilització i consulta a les universitats manresanes: UManresa-FUB i UPC Manresa-EPSEM. Enguany la intervenció del Punt al Campus es farà el primer i el tercer dimarts i dimecres de cada mes, al matí: de 10.45 a 11. 30 (FUB) i de 11.45 a 12.30 (UPC);  i a la tarda: de 17.45 a 18.15 (FUB) i de 18.30 a 19.00 (UPC). Aquest curs s’amplia un dia d’intervenció respecte als cursos anteriors per tal de poder compensar les absències de presencialitat dels alumnes que realitzen part dels seus estudis de forma on-line.

 

Les temàtiques i campanyes de sensibilització que es realitzaran aquest curs seran: Desmarca’t de la violència de gènere, Salut sexual, Tu esculls el que menges, Veus el que Beus? Juntes ho podrem tot, Les TIC al Pati, LGTBI conèixer per acceptar i la Setmana sense fum. En el cas de les universitats, també es proporcionarà informació sobre habitatge, recerca de feina, mobilitat internacional, etc.

 

Puntualment es compta amb la presència de professionals especialistes per donar suport a les dinamitzadores habituals del projecte per així poder resoldre més acuradament les consultes dels i les estudiants. També hi col·laboren puntualment l’alumnat del Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turisme de l’IES Guillem Catà per tal d’arribar a més persones i fer-ho més dinàmic.

 

Per a més informació consultar els webs de www.manresajove.cat  i www.campusmanresa.cat

 

Documents relacionats

  • imagen