L'Ajuntament emprèn noves accions per reduir el soroll nocturn i fomentar la convivència entre la festa i el descans

Aquestes accions consisteixen en noves sortides dels Àngels de Nit - que informaran sobre els riscos associats a les drogues i a les malalties de transmissió sexual-, i en un seguit de teatralitzacions al carrer que mostraran situacions que es poden produir entre les persones que gaudeixen de l’oci nocturn i els veïns que volen descansar.

imagen

L’Ajuntament de Manresa posa en marxa dues accions per fomentar al convivència entre les persones que estan de festa i el descans dels veïns. Aquestes activitats, que es portaran a terme durant els mesos de novembre i desembre, s’emmarquen dins les campanyes de prevenció en temes de salut i de reducció del soroll nocturn.

La primera acció consta de noves sortides dels Àngels de Nit que aniran a diferents locals d’oci nocturn amb l’objectiu d’informar sobre els riscos associats al consum de substàncies i les malalties de transmissió sexual. La propera sortida es farà durant la nit del dia 29 de novembre de les 12.30 a les 3.

Els Àngels són uns personatges caracteritzats com unes figures celestials que ja han actuat en d’altres ocasions com en la revetlla de Sant Joan a Artés, a la Festa Major de Manresa i el passat 31 d’octubre per la castanyada.

L’altra acció consisteix en teatralitzacions nocturnes que un grup de quatre o cinc actors portaran a terme pels carrers del centre de la ciutat i que reflectiran situacions característiques on caldrà que convisquin la festa i el descans dels veïns.

Les escenificacions, tindran lloc els dies 7, 14 i 22 de novembre i els dies 13, 19 i 20 de desembre en horari de 12 a 2 de la nit.

El civisme és cosa de tots

Simultàniament i de forma complementària s’estan desenvolupant durant aquest últim trimestre de l’any un seguit d’activitats preventives als centres de secundària de la ciutat amb la dinàmica “Game Over. Incivisme fora de joc”. El joc té per objectiu analitzar, debatre i reflexionar sobre el civisme i l’incivisme i fomentar els processos de corresponsabilització entre els joves.

A més a més, i de cara al 2015, es podrà visitar l’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona: “Adéu soroll!”.

En paraules de la regidora de Participació Ciutadana Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, “el consistori treballa per fomentar el respecte i els valors cívics per la convivència i així conscienciar a la ciutadania de la seva corresponsabilitat per crear una ciutat més amable i confortable per tothom”.

Documents relacionats

  • imagen