El servei de bus entre Manresa, Sant Fruitós i Navarcles s’allarga fins a les 23 hores entre setmana, es reforça els dissabtes i incorpora els matins de diumenge

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça el servei de transport per carretera entre les tres poblacions. Els alcaldes de Manresa i Navarcles i l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, que han fet pinya per demanar la millora del transport públic entre les tres poblacions, aplaudeixen una mesura que era molt reclamada al territori. Les noves expedicions de dissabtes i diumenges es posaran en funcionament quan s’elimini el confinament municipal dels caps de setmana.

imagen

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça a partir d’aquest dilluns 9 de novembre les connexions en autobús entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa. Es tracta d’una mesura molt reclamada al territori, que permetrà allargar el servei fins a les 23 h entre setmana, reforçar amb més expedicions el servei de dissabtes i incorporar els matins de diumenges i festius. La mesura beneficia la ciutadania que es mou entre els tres municipis, així com els veïns i veïnes del barri del Guix, Cots i Pujada Roja de Manresa, que utilitzen aquesta línia per anar fins al centre de la ciutat.

Així, a partir del 9 de novembre, de dilluns a divendres feiners, s’afegeixen 3 noves expedicions tant d’anada com de tornada al final del dia, ampliant la cobertura horària i permetent que el servei acabi a Navarcles a les 23 h.

D’altra banda, quan s’acabin les restriccions de mobilitat els caps de setmana, els dissabtes feiners s’incorporaran 3 noves expedicions tant d’anada com de tornada al llarg del dia, de manera que s’ampliarà la cobertura horària; i una darrera expedició al final del dia, des de Manresa (21.45 h) i des de Navarcles (21.20 h). Això permetrà als usuaris de Navarcles i Sant Fruitós una millor comunicació amb la capital de la comarca.

Finalment, es millorarà la cobertura horària del servei els dies festius amb 3 noves expedicions, tant d’anada com de tornada, en la franja del matí. D’aquesta manera, els usuaris podran arribar a Manresa al matí, cosa que fins ara no podien fer, ja que només es donava servei a la tarda.

En declaracions del director de Transports i Mobilitat, David Saldoni de Tena, “aquest increment de freqüències és necessari per als ciutadans de la comarca, i donem resposta a diferents peticions del territori, tant en dies feiners, dissabtes feiners i dies festius. Ampliem la cobertura horària al llarg del dia, acabant el servei més tard, i fem una millora molt important els caps de setmana”.

Per la seva banda, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán Claret, i l’alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu Selga —que han fet pinya per reclamar millores en el transport públic que enllaça les tres poblacions— han aplaudit una mesura que era molt esperada al territori.

La línia, operada per l’empresa Transbages, de Sagalés, va transportar  323.272 viatgers l’any 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 5,58% respecte de l’any anterior.

Documents relacionats

  • imagen