L'alcalde signa el contracte del crèdit ICO de 2,3 milions d'euros amb l'entitat financera que el gestionarà

Valentí Junyent i dos directius de l'àrea institucional del BBVA han signat el document que farà que, d'aquí pocs dies, 167 proveïdors de l'Ajuntament puguin cobrar 380 factures pendents anteriors al 30 d'abril

L'alcalde Valentí Junyent ha signat avui amb l'entitat financera que el gestionarà el contracte del crèdit de 2,3 milions d'euros concedit per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) a l'Ajuntament de Manresa a principis de setembre.

El director d'Institucions a Catalunya del BBVA, José López Fernández; i el director de Comptes de l'Oficina de Banca d'Institucions del mateix banc a Barcelona, David Blanché, han estat els encarregats de signar, juntament amb l'alcalde, el document que farà que d'aquí pocs dies 167 proveïdors de l'Ajuntament puguin cobrar 380 factures pendents anteriors al 30 d'abril.

Recordem que el préstec de l'ICO forma part d'una línia especial de crèdit oberta pel Ministeri d'Economia el juliol passat perquè els municipis amb més dificultats financeres puguin fer front als deutes pendents de pagament a proveïdors ja siguin autònoms o petites i mitjanes empreses.

La petició del crèdit, que no podia excedir el 25% de la participació anual de l’Ajuntament en els tributs de l'Estat de l'any 2011, es va aprovar per unanimitat en el ple municipal del 21 de juliol. Tot i que el termini per sol·licitar-lo no acabava fins el 30 de novembre, els serveis econòmics i financers municipals han treballat a ple rendiment durant els mesos d’estiu per poder agilitar al màxim tots els tràmits. Això ha fet que Manresa sigui un dels primers municipis de Catalunya i de l’Estat en rebre aquest nou préstec.

L’alcalde Valentí Junyent ha valorat molt positivament la signatura definitiva del crèdit perquè “significa la posada en marxa, de manera efectiva, de tot el procés que permetrà millorar el compliment de les nostres obligacions de pagament amb els proveïdors”.