Més de 100 experts d'una trentena de països es reuneixen al Saló de Sessions per cloure el Seminari Internacional de Pedagogia i Espiritualitat Ignasiana

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit l’acte, acompanyat de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha acomiadat avui els més de 100 experts en educació d’escoles jesuïtes, provinents d’una trentena de països, que han assistit aquesta setmana al Seminari Internacional de Pedagogia i Espiritualitat Ignasiana (SIPEI) a la Cova de Manresa.

L’alcalde ha dit, als assistents procedents de 27 països, que és “un orgull acollir l’acte de cloenda d’aquest simposi internacional, que d’alguna manera és l’inici de la commemoració de la Manresa 2022; una data màgica per Manresa”. En aquest sentit, ha mencionat les actuacions que el govern municipal està duent a terme per posar a punt la ciutat de cara al 2022, celebrant els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a Manresa, per rebre els pelegrins i visitants que segueixin la petjada ignasiana.

A més, Valentí Junyent ha aprofitat per fer referència a la història del Saló de Sessions on s’ha celebra l’acte, lloc on es van proclamar les Bases de Manresa, l’any 1892, i en consonància amb el moment històric que viu Catalunya en aquests moments.   

L’acte de cloenda del seminari, s’ha celebrat avui a les 19h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa i ha comptat amb la presidència de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, el secretari general de la Fundació Escoles Cristianes, Pare Enric Puig; el delegat dels Jesuïtes de Catalunya, pare Llorenç Puig; i el degà de Blanquerna (Universitat Ramón Llull), Josep Gallifa. 

També hi ha assistit el director general de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya i tinent d’alcalde d’ensenyament i Universitat de l’ajuntament de Manresa, Antoni Llobet; el director de Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez; la cap de Gabinet del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, M. Rosa Moya; el director de Jesuïtes Educació, Xavier Argay; i el secretari Internacional d’Educació de la Companyia de Jesús, José Alberto Mesa.

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha remarcat la importància d’aquest simposi, ja que es tracta, ha dit “d’una trobada internacional per reformar i renovar l’educació ignasiana arreu del món, adaptar-la a una societat canviant i modernitzar-la, i s’ha fet a Manresa, el cor de Catalunya, el territori amb més densitat d’escoles jesuïtes del món”.

El pare Enric Puig, al seu torn de paraula, ha fet una panoràmica del paper de les escoles jesuïtes a Catalunya i al Món, “escoles obertes a tothom, que sovint serveixen a la perifèria econòmica, al servei dels més necessitats, ha dit, i a la perifèria existencial d’una societat que ignora el fet religiós”.

Josep Gallifa, en un discurs en anglès, ha fet un repàs dels conceptes pedagògics ignasians, i el pare Llorenç Puig, ha fet referència als objectius assolits durant el simposi.

Aquest seminari internacional, que va començar aquest dilluns, 3 de novembre, tenia per objectiu promoure una reflexió conjunta al voltant de la missió educativa de la Companyia de Jesús que contribueixi a la renovació pedagògica de les seves escoles. En total, en té 2.000 en 69 països del món. Els experts reunits, han analitzat els reptes de l’educació del segle XXI. 

Aquesta trobada a Manresa ha estat organitzada  pel Secretariat d’Educació dela Companyiade Jesús, en continuïtat amb el Col·loqui internacional de l’Educació Secundària Jesuïta (ICJSE), celebrat a Boston l’estiu de 201

Documents relacionats

  • imagen