Manresa manté ben alt el llistó en la 26a edició de les Jornades de Medicina de l’Esport

L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia tornen a presentar un programa molt atractiu i amb ponents de primer nivell. Les jornades se celebraran els dies 20, 21 i 22 de novembre ales instal·lacions de l’Ateneu les Bases.

imagen

L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Althaia organitzen la 26ena edició de les Jornades de Medicina de l’Esport del Bages (JMEB) que se celebraran els propers dies 20, 21 i 22 de novembre a les instal·lacions de l’Ateneu Les Bases, un certamen que torna a oferir un programa teòric pràctic de primer nivell i amb la participació de ponents de referència en el món de la medicina esportiva.

La nova edició de les jornades ha estat presentada avui al migdia per l’alcalde de Manresa i regidor d’Esports, Valentí Junyent; l’adjunt a la Direcció General l’Altahia, Albert Estiarte; el president del comitè científic organitzador, Josep Perramon; i el representant de la comissió organitzadora i tècnic de l’Ajuntament de Manresa, Manel Martínez.

Junyent ha agraït “la continuïtat d’unes jornades que són un autèntic referent en l’àmbit de la salut i l’esport i que han aconseguit guanyar-se un prestigi important al llarg dels anys”. L’alcalde ha volgut ressaltar també “la capacitat d’adaptabilitat a les circumstàncies del comitè organitzador i l’oferiment de preus molt competitius” així com "el fet que es convidi a les entitats de la ciutat perquè alguns del seus tècnics puguin formar-se a cost zero”.

Per la seva part, Albert Estiarte ha mostrat la seva satisfacció per celebració de les jornades, les quals ha qualificat “d’integradores i diferents” i ha explicat que “aquestes són sempre un èxit perquè no són específiques d’un tema mèdic en concret, sinó que la virtut d’adreçar-se a tothom, oferint un compendi de temes relacionats amb l’esport i que aglutinen formació, temes d’actualitat i temes mèdics d’interès. En definitiva tot allò que pugui interessar a un esportista, temes mèdics de màxima rellevància així com donar a conèixer les noves tècniques que s’estan aplicant en aquests moments”.

Al seu torn, Josep Perramon ha explicat els detalls d’un programa “molt atractiu i amb ponents de molt nivell”. El president del comitè organitzador ha tingut paraules d’agraïment pel suport que reben les jornades per part del Consell Català de l’Esport, la Fundació Althaia i l’Ajuntament de Manresa”.

Finalment, Manel Martínez ha valorat de forma molt positiva tant la qualitat dels ponents convidats com el ritme d’inscripcions per als cursos i tallers així com les avantatges organitzatives per a les persones assistents pel fet que “totes les activitats es desenvoluparan a l’Ateneu del Bases”. En nom dels organitzadors, Martínez ha afegit que "ja tenim pràcticament un centenar d'inscrits als cursos de suport vital bàsic i al de reciclatge".

Ponents de primer nivell

En aquesta edició hi haurà la participació de ponents com els doctors Eduard i Carla Estivill, la nutricionista Mireia Porta, el reconegut recuperador del Futbol Club Barcelona Juanjo Brau, el motorista manresà Toni Elias, la presentació per part de Bioiberica del test genètic i la seva relació amb d'artrosi per part del doctor Ardèvol, així com la col·laboració del doctor Segura, un dels referents en el control antidopatge a nivell mundial, que explicarà què significa el passaport biològic en un esport net amb tolerància zero.

La taula rodona de dissabte tractarà el tema “El secret de l’esportista d’elit. Cap o múscul?” que a banda dels doctors Segura, Estivill i el recuperador Juanjo Brau, comptarà també amb la participació de Nicola Karabatic, jugador f rancès d’handbol que milita al Barça; i Carles Puyol, exjugador i adjunt a la direcció esportiva del F.C. Barcelona.

Sis tallers pràctics

Com sempre en les últimes 15 edicions de les Jornades de Medicina, el comitè científic-organitzador ha organitzat sis tallers pràctics realitzats per professionals de primer nivell, on l'objectiu prioritari és que les persones assistents puguin provar i practicar d'acord amb els consells dels formadors per posteriorment transmetre els coneixements de primera ma als seus clients. Especialitats tan diverses com l'Stretching, els hipopressius, el treball de propiocepció a la piscina juntament amb tècniques més innovadores com la MAT o el coreXsystem conformaran la línia argumental dels tallers.

L’Ateneu de les Bases acull totes les activitats

Després de la bona experiència de 2012, l'Ateneu Les Bases acollirà totes les activitats programades. El dia 20 es faran els cursos de Suport Vital Bàsic (SVB) i ús dels DEA, el dia 21 els tallers pràctics i totes les Conferències dels dies 21 i 22 al matí. Les excel·lents instal·lacions de l'Ateneu Les Bases permetran la utilització de l’Auditori, la piscina i les aules de formació i evitarà que les persones participants s’hagin de desplaçar a d’altres espais de la ciutat.

Les Jornades de Medicina de l’Esport estan adreçades a metges de l’esport, personal d’infermeria, podòlegs, llicenciats i estudiants d’educació física i ciències de la salut, entrenadors i aficionats de l’esport en general.

Les persones interessades a rebre informació i inscriure’s ho poden fer a través del web www.jmebages.cat o al telèfon 93 878 23 00 (ext: 12212), de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h. 

Documents relacionats

  • imagen