Manresa estrena una nova imatge del bus urbà més ecològica, moderna i atrevida

• El verd serà a partir d’ara el nou color identificatiu de la flota manresana de transport públic, una aposta visual que pretén donar més personalitat a la imatge corporativa de Manresa Bus i associar-la al concepte de sostenibilitat i respecte del medi ambient.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha presentat avui la nova imatge de BUS MANRESA, servei del transport ur bà de viatgers, operat per l’empresa ManresaBus, del grup Sagalés. El verd serà a partir d’ara el seu color identificatiu amb l’objectiu de dotar de més visibilitat i personalitat a la imatge del servei i, alhora, de transmetre una visió més moderna, ecològica i atrevida de la flota de busos de la ciutat.

La presentació de la nova imatge s’ha fet aquest migdia a la plaça Sant Domènec amb la presència d’un dels busos de flota que opera a Manresa i una furgoneta elèctrica de servei de l’empresa Manresa Bus. L’acte ha anat a càrrec del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit; dels representants de l’estudi de disseny Think, Marc Vilaplana i David Calvet; del gerent de Manresa Bus, Francisco Ledesma; del director de Planificació del grup Sagalés, Antonio Linde; i de la tècnica de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Queralt Torres.

Bacardit ha qualificat la nova imatge de “molt més vistosa que reforça el compromís de la ciutat per continuar oferint un servei de transport públic de més qualitat”. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa també ha destacat “el fet que el nou disseny ha estat creat per una empresa manresana i que aquesta nova imatge s’anirà incorporant progressivament a tota la flota que fa el servei a la ciutat”.

Per la seva part, Marc Vilaplana, ha agraït l’oportunitat de participar a través del seu estudi de disseny en la creació de la nova imatge “que pretén donar més visibilitat i personalitat amb la incorporació del color verd, un color que incorpora els valors de l’ecologia i la sostenibilitat i d’acord amb la propera presència de busos híbrids a la ciutat”

Introducció progressiva del nou disseny

La nova imatge, creada per l’empresa manresana THINK, s’anirà incorporant de forma progressiva als 17 busos que actualment formen la flota de Bus Manresa i que preveu estigui instal·lada de forma completa a tots els vehicles a finals de gener de 2015. També es presenta avui la imatge aplicada a la nova furgoneta elèctrica de la concessió, que té la funcionalitat de vehicle de suport al servei.

La tècnica de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Queralt Torres, ha anunciat que el nou disseny s’incorporarà també a les targetes multiviatge per a l’any 2015, als horaris de mà, pals de parades, marquesines, així com a les targetes identificatives que tindran a partir d’ara els conductors dels vehicles. Aquesta última serà u na novetat que “pretén contribuir a reforçar la complicitat entre conductors i usuaris amb l’objectiu de millorar el servei i fer-lo més proper”.

Valors associats a la sostenibilitat

En la nova imatge s’aposta per el color verd que s’associa directament a conceptes com la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, conceptes que cada vegada són més rellevants en el transport públic, i que en el cas de Bus Manresa es materialitzen en la incorporació l’any vinent de dos vehicles híbrids.

Per al dissenyador Marc Vilaplana, "la base sobre la qual s’ha construït el nou logotip del servei i sobre la que s’ha desenvolupat la imatge, ha estat el concepte de mobilitat", que és l’essència del servei del transport públic, buscant analogies amb els grafismes dels plànols de les xarx es de transport. Així, el logotip és el resultat d’unir quatre cercles que incorporen les lletres de la paraula BUS i la M inicial de Manresa, i la gràfica aplicada es basa en els esquemes dels plànols de les línies de busos.

La implantació d’aquesta nova imatge estava prevista dins les clàusules de la nova concessió del servei que va entrar en vigor l’octubre de 2013, i que ja plantejava la creació d’una nova imatge identificativa. 

Documents relacionats

  • imagen