El mercat de Puigmercadal acull un tast de cafè de comerç just aquest dissabte

La degustació, que es farà a les 11.30 del matí i està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat, possibilitarà els ciutadans assaborir diversos tipus de cafè i conèixer, a la vegada, el procés d’elaboració d’aquest producte i les condicions de vida de les persones que hi treballen.

imagen

Aquest dissabte, 15 de novembre, el Consell Municipal de Solidaritat organitza una degustació de cafè de comerç just al mercat de Puigmercadal. Aquesta acció té com objectiu principal acostar la ciutadania a tots aquells beneficis que comporta el consum de productes de comerç just.

El tast, que es farà a les 11.30 del mati, possibilitarà els ciutadans provar diferents tipus de cafè i conèixer, a la vegada, el procés d’elaboració d’aquest producte i les condicions laborals i de vida de les persones que participen dels projectes de comerç just.

Per això, es posaran en valor els beneficis d’aquesta forma de producció i comercialització en comparació al comerç convencional, que imposa unes regles injustes i que no permet una vida digna als camperols dels països del sud.

Una forma de consumir conscient

Aquesta activitat dóna el tret de sortida a la Campanya de Consum Conscient – 2014 en el marc de la qual el Consell Municipal de Solidaritat, com cada any, organitza un cicle d’activitats sobre “Consum Conscient”. El “Consum Conscient” emfatitza que els ciutadans tenen el poder de determinar el món on volen viure prenent les seves pròpies decisions com a consumidors.

La Campanya de Consum Conscient és una campanya amb 3R. La primera R vol dir que es promou el Retorn al comerç de proximitat, de barri, de temporada; la segona significa que s’ha de Recordar els principis de comerç just (quan els productes no es poden trobar a prop de casa s’hauria d’apostar perquè estiguin produïts respectant els drets humans i el medi ambient), i la tercera R impulsa l’acció de Regalar valors com temps, solidaritat.

El Consell Municipal de Solidaritat de Manresa fa anys que treballa per a donar a conèixer les causes que provoquen la pobresa i les desigualtats entre els països del Nord i del Sud, i per això des de fa anys fa una aposta indiscutible pel consum de proximitat i de comerç just, com a acció ciutadana que vol transformar la societat.

El comerç just té beneficis tant per a les persones que el produeixen com per a les que el consumeixen, sent sempre un producte de qualitat, ecològic i que respecta els drets de les persones.

Documents relacionats

  • imagen