Manresa amb els Drets dels Infants, del 16 al 22 de novembre

La celebració coincideix amb el reconeixement obtingut d’UNICEF de “Ciutat Amiga de la Infància” i amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

imagen

La regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich, ha presentat avui les activitats que es duran a terme a Manresa durantla Setmanadels Drets dels Infants que tindrà lloc del 16 al 22 de novembre, acompanyada de la representant de Creu Roja Manresa, Irene Requesens, del coordinador dela Federaciód'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), Raúl Sánchez; del representant de l'Associació de Veïns dela Balconada, Josep Torrejón; del representant d’Imagina’t, Joan Vilà, i de les responsable del servei residencial per infants i adolescents d'Ampans, Emma Badia i Antònia Barbero. També hi ha assistit Meritxell Sorolla i Clara Rodríguez, estudiants d’educació infantil dela FUB.

L’esdeveniment coincideix enguany amb el reconeixement rebut d’UNICEF de “Ciutat Amiga de la Infància” i amb el 25è aniversari dela Convenció sobre els Drets dels Infants, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989.

Teatre, murals, xerrades, gimcanes i, sobretot, molts jocs seran el puntal d’unes festes que giraran en torn dels nens i nenes i que se celebraran a les escoles, barris i carrers de tota la ciutat.

Mercè Rossich ha dit que enguany, amb motiu del 25è aniversari de la convenció i del reconeixement rebut d’UNICEF, “no ens hem centrat en cap dret concret sinó que els infants de la ciutat han treballat tos els drets que recull la Convenció”. També ha recordat que el dia central és el dijous, 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància, amb activitats com una gimcana a la Plaçad’Europa. Ha afegit que el dissabte 22, ales 11h es farà a la Plaçade Sant Domènec “el primer mercat d’intercanvi per a infants amb intercanvi de joguines, contes i música per nens i nenes de 0 a3 anys”. Per demanar informació o per inscriure-us-hi, envieu un correu electrònic a info@manresainclusió.cat.

Irene Requesens, de Creu Roja, ha volgut remarcar la importància de sensibilitzar tant els ciutadans com els infants en els drets dels infants. Raul Sánchez per la seva banda, ha explicat que des de la xarxa de biblioteques veïnals es reivindiquen els drets dels infants durant tot l’any però que “s’intensifica la campanya aquestes dates per donar a conèixer els drets als infants amb dificultats i amb risc d’exclusió social”. Ha recordat que es penjarà a totes les biblioteques un manifest, el dia 22, i que hi haurà animació infantil per donar a conèixer els drets de forma lúdica. Joan Vilà d’Imagina't ha posat l’accent en la necessitat d’aprofitar el reconeixement d’UNICEF per donar a conèixer entre la ciutadania els drets dels infantis i donar rellevància a l’esdeveniment. El representant de l’AV dela Balconada, ha explicat que des de l’associació de Veïns es van adherir a la commemoració del 22N arran d’una notícia que xifrava en 3 de cada 10 nens, el risc de pobresa infantil. “Des de l’associació de veïns volem fer pedagogia sobre això i la manera era organitzar activitats molt lúdiques i adreçades als nens i nenes: pintarem un mural, prepararem jocs i espectacles i menjar”, ha dit Raül Sánchez. Les representants d’Ampans han dit que treballen “perquè els nens que tenim s’involucrin en la defensa dels seus drets, en siguin responsables i ho fem adaptant el material a les seves capacitats, com el Memory pels drets dels Infants”. Pel que fa a les estudiants d ela FUB han explicat que una vintena d’alumnes de primer curs d’educació infantil han preparat una sèrie d’activitats per a l’ocasió.

El dia 20, les activitats començaran a les 10.30 del matí, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, amb la lectura del Manifest pels drets dels Infants: El camí de la felicitat, amb l’alumnat de P5 de l’Escola Sant Ignasi i de l’Escola Joviat. A les 15.00h, a la Plaça Major, tindrà lloc l’activitat “Emmarquem els Drets dels Infants” amb els alumnes de 4t de primària de les escoles de la ciutat. De 17 a 19h, les activitats seguiran a la Font dels Capellans, amb una lectura de manifest a la Biblioteca del barri, i amb el Joc: Viatge al planeta dels drets, al Casal Infantil. A les 17.45h, a la plaça Europa hi haurà la gimcana dels Drets dels Infants, organitzada per Creu Roja. Per participar-hi cal inscriure’s de forma anticipada a ludoteca.manresa@creuroja.org.

Divendres, 21 de novembre,la Fontdels Capellans organitza la seva pròpia gimcana ala SalaPolivalentde17 a19h, i a les 18h, Sessió de cine ala Ludoteca Ludrugusamb la projecció d’una pel·lícula sorpresa.

Dissabte 22

La plaça de Sant Domènec serà l’escenari central de les activitats del dissabte, dia22. Abanda del primer mercat d’intercanvi per a infants, que es farà11 a13h, a les 13h hi haurà un espectacle d’animació amb l’Associació Cultural Ai Carai i a la tarda, a partir de les 16h, la plaça s’omplirà de jocs, tallers, berenar i animació infantil.

Ala BibliotecaInfantilEl Casino, hi haurà el taller “Jocs de taula per jugar en família”, a càrrec del Club del Joc del CAE, de cinc a vuit del vespre. A la mateixa hora, el Xup celebrarà la seva gimcana dels Drets dels Infants, a la plaça Joan Ferrer del Xup. Per acabar, a dos quarts de sis, el Teatre Conservatori obrirà el teló per l’espectacle “Sol amb la lluna” de la companyia teatral Sgratta.

Les activitats començaran el dia 16.

Durant la setmana les activitats començaran el diumenge 16 de novembre, al barri dela Balconada, amb la pintada d’un mural pels Drets dels Infants ala PistaEsportivadela Balconada, amb d’altres activitats paral·leles com jocs, animació, etc.  L’endemà, de cinc a sis de la tarda el Punt Òmnia serà l’escenari de l’activitat “Un joc, un dret. Jocs a través d’Internet”.

El 18 de novembre Creu Roja portarà ala Joviat“Jocs esportius adaptats” per apropar l’esporta  tots els nens i nenes, a les sis de la tarda. A les vuit, ala Planade l’Om, hi haurà una xerrada que aproparà els jocs de taula com a activitat familiar, a càrrec de Josep M. Allué, diplomat en magisteri i educació social, i creador de jocs i programes pedagògics.

L’aula de Reforç dela Fontdel Capellans acollirà, tant dimarts 18 com dimecres 19, debats sobre els drets dels infants, de cinc a set de la tarda. El19, amés, ala LudotecaInfantildela Fontdels Capellans, els nens i nenes podran posar en practica la memòria amb el jocs “Memory dels drets dels infants”; i a la ludotecta Ludrugus, del carrer dela Mel, 5, el pallasso del Joel i el Valentí Gubianes explicaran el conte il·lustrat “El castell de cap-pervall”.

A Manresa, organitzen activitats l’Ajuntament de Manresa en col·laboració amb les associacions de veïns dela Balconada, ila Fontdels Capellans, l’Associació TDAH, Betel, el CAE, Centres Oberts Municipals, Cicle de xerrades per a Mares i Pares, el Consell Municipal de Solidaritat, Creu Roja Manresa, Esbart Manresà de Dansaires, Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, FUB, Fundació F.C. Barcelona, Imagina’t, Nord dela Dona, PDC Balconada, PDC Xup, Projecte Entre tothom. Fundació Apip-Acam i Xarxa Inclusió Social.

 

Programació

 • Del 4 al 17 de novembre 

Manifestem els nostres drets a les Biblioteques veïnals. A les 17 hores. 

 • Dimarts 4 de Novembre AV Ctra. Santpedor
 • Divendres 7 de novembre AV Valldaura
 • Dilluns 10 de novembre AV Plaça Catalunya
 • Dimarts 11 de novembre AV Xup
 • Dimecres 12 de novembre  AV Cots-Guix Pujada Roja
 • Dimecres 12 de novembre  AV Balconada
 • Divendres 14 de novembre  AV Sagrada Família
 • Dilluns 17 de novembre  AV Cal Gravat

 Organitza: FAVM i AA.VV de la ciutat.

 

 • Diumenge, 16 de novembre 

Pintem un mural al barri pels Drets dels Infants

De 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores a la Pista Poliesportiva de la Balconada

I també jocs, animació,...

Organitza: A.V Balconada i PDC Balconada

 

 • Dilluns, 17 de novembre 

Un joc, un dret. Jocs a través d’Internet.

De 17 a 18 hores al Punt Òmnia Font dels Capellans.

Organitza: AV Font dels Capellans.

 

 • Dimarts, 18 de novembre 

Jocs esportius adaptats. 

A les 18 hores ala Joviat2.

Cal inscripció prèvia a ludoteca.manresa@creuroja.org o al 93 872 85 98.

Organitza: Creu Roja Manresa

Xerrada Jocs de taula en família a càrrec de Josep M. Allué.

A les 20 hores a la Plana de l’Om.

Organitza: Ajuntament de Manresa

Debatem sobre els drets dels infants. 

De  17 a 19 hores a l’Aula de reforç de la Font dels Capellans

Organitza: AV Font dels Capellans.

 

 •  Dimecres, 19 de novembre 

Debatem sobre els drets dels infants. 

De  17 a 19 hores a l’Aula de reforç de la Font dels Capellans

Organitza: AV Font dels Capellans.

Joc: Memory dels drets dels infants.

De 17 a 19 hores a la Ludoteca Infantil de la Font dels Capellans.

Organitza: AV Font dels Capellans.

Conte il·lustrat: El castell de cap-pervall. 

A les 18 hores a la Ludoteca Ludugurus. Carrer de la Mel, 5

A càrrec del Pallasso del Joel i el Valentí Gubianes.

Organitza: Creu Roja Manresa

 

 • Dijous 20 de novembre- Dia Internacional dels Drets dels Infants

Manifest pels drets dels infants: El camí de la felicitat. Alumnat de P5 de l’Escola Sant Ignasi i l’Escola Joviat.

A les 10,30 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament de Manresa.

Organitza: Ajuntament de Manresa

Emmarquem els Drets dels Infants. Alumnat de 4t de primària d’escoles de la ciutat.

A les 15 hores a la Plaça Major.

Organitza: Ajuntament de Manresa

Joc: Viatge al planeta dels drets.

De 17 a 19 hores al Casal Infantil de la Font dels Capellans.

Organitza: AV Font dels Capellans 

Manifest sobre els Drets dels Infants.

De 17 a 19 hores a la Biblioteca de la Font dels Capellans.

Organitza: AV Font dels Capellans. 

Gimcana dels Drets dels Infants

A les 17:45 hores a la Plaça Europa

Cal inscripció prèvia a ludoteca.manresa@creuroja.org o al 93 872 85 98.

Organitza: Creu Roja Manresa

 

 • Divendres, 21 de novembre

Connecta!  Gimcana sobre els drets i deures dels infants.

De 17 a 19 hores a la Sala Polivalent de la Font dels Capellans.

Organitza: AV Font dels Capellans.

Pel·lícula sorpresa

A les 18 hores a la Ludoteca Ludugurus. Carrer de la Mel, 5

Organitza: Creu Roja Manresa

 

 • Dissabte, 22 de novembre

I Mercat d’Intercanvi per la Petita Infància. 0-3 anys

De 11 de 13 hores a Plaça de Sant Domènec.

Informació i inscripcions a: info@manresainclusio.cat

Organitza: Ajuntament de Manresa

Animació amb Ai Carai.

A les 13 hores a la Plaça Sant Domènec.

Organitza: Ajuntament de Manresa

Festa dels Drets dels Infants. Tallers, jocs, berenar i animació infantil.

A les 16 hores a la Plaça Sant Domène

Organitza: Ajuntament de Manresa i Xarxa Inclusió Social.

Taller: Jocs de taula per jugar en família

De 17 a 20 hores a la Biblioteca Infantil El Casino.

Activitat dinamitzada pel Club del Joc del CAE.

Organitza: CAE i Ajuntament de Manresa..

Gimcana del drets del Infants 

De 17 a 19 hores a la Plaça Joan Ferrer del Xup

Organitza: Esplai Tres Pins i PDC Xup

Es requereix inscripció prèvia: pdcxup@hotmail.es

Espectacle: Sol amb la lluna de la Companyia Sgratta

A les 17.30 hores al Teatre Conservatori.

Organitza: Imagina’t

ORGANITZA: 

 • AJUNTAMENT DE MANRESA

COL·LABORA: 

 • Associació TDAH
 • A.VV. Balconada
 • A.VV. Font dels Capellans
 • Betel
 • CAE
 • Centres Oberts Municipals
 • Cicle de xerrades per a Mares i Pares
 • Consell Municipal de Solidaritat
 • Creu Roja Manresa
 • Esbart Manresà de Dansaires
 • Federació d’Associacions de Veïns de3 Manresa
 • FUB
 • Fundació F.C. Barcelona
 • Imagina’t
 • Nord de la Dona
 • PDC Balconada
 • PDC Xup
 • Projecte Entre tothom. Fundació Apip-Acam
 • Xarxa Inclusió Social

Documents relacionats

 • imagen