El CNL Montserrat impulsa una nova iniciativa per conèixer la persona i l'obra de Paco Candel a través de Facebook

Es fa en el marc del programa ‘Paco Candel: Catalunya un sol Poble’, que vol divulgar l’obra de l’escriptor, periodista i polític per posar en valor els fets migratoris.

imagen

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat ha impulsat una nova iniciativa dins del marc del programa Paco Candel: “Catalunya un sol poble”, un programa destinat a la divulgació de l’obra, vida i personalitat de Francesc Candel per copsar la importància dels fets migratoris en el 50è aniversari de la publicació Els altres catalans, la seva obra més popular.

La iniciativa es duu a terme a través del Facebook del SLC de Manresa – SCC del Bages on s’ha creat un esdeveniment anomenat ‘Exposició digital “Candel, la llibertat d’expressió’, i pel qual el CNL Montserrat convida els seus seguidors a visitar aquesta mostra digital, a comentar algun tret de la personalitat de l’escriptor, periodista i política Francesc Candel i fer “compartir”. Entre tots els participants se sortejaran dues entrades dobles per a l’espectacle “El Poema de Nadal”, al teatre Kursaal, col·laboració de Manresana d’Equipaments Escènics.

S’hi pot participar des de l’enllaç del facebook a fins al dia 10 de desembre. Cal ser seguidor del Facebook del SLC de Manresa i haver clicat “m’agrada” la pàgina.

L’exposició “Candel, la llibertat d’expressió”, organitzada per la Biblioteca Francesc Candel i la Fundació Privada Paco Candel, s’ha digitalitzat amb el suport de l’actual Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família. L’exposició dóna una visió de conjunt de la trajectòria vital, política i literària de l’escriptor, que encarna les virtuts fonamentals de la convivència democràtica. La mostra està estructurada en diferents apartats, entre els quals hi ha els seus orígens, l’època que va treballar com a dibuixant, escenaris i companys de viatge, la censura que va haver de patir i la seva faceta política i periodística.

L’exposició es pot veure a: http://www.fundaciocandel.org/aula/home.html

A més d’aquesta activitat, el CNL Montserrat també ha organitzat un club de lectura sobre La petita història de Paco Candel, que conduirà l’autor de l’obra, Genís Sinca. El club de lectura tindrà lloc el proper dia 10 de desembre a les 9.30 h a la casa Lluvià i s’adreça a l’alumnat dels cursos de català per adults del CNL Montserrat, bàsics, elementals i intermedis.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més informació al web del Consorci per a la Normalització Lingüística Montserrat

Documents relacionats

  • imagen