L'Ajuntament de Manresa cedeix un camió cisterna a l'ADF Pla de Bages

Es tracta d’un vehicle de 5.000 litres de capacitat d’aigua que procedeix de l’antiga concessió de neteja i que contribuirà a millorar la operativitat durant les tasques d’extinció dels incendis forestals que es produeixin a la nostra comarca. 

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha cedit a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) del Bages un camió cisterna d’aigua procedent de l’antiga concessió de neteja, amb l’objectiu de facilitar el transport d’aigua en cas d’incendi forestal als municipis de la pròpia ADF i del Bages en general.

El vehicle és un camió de la marca Iveco de capacitat de 5.000 litres d’aigua i que, una vegada cedit, l’ADF ha equipat amb una emissora de la xarxa de comunicacions de les ADF, llums de senyalització, així com altres millores externes amb un nou pintat i retolació amb els colors i escuts de la ADF Pla de Bages

La regidora de Seguretat ciutadana Olga Sanchez, ha explicat que amb la incorporació del camió a l’ADF la ciutadania se’n beneficia ja que augmenta la capacitat d’extinció d’incendis al Bages. També ha fer referència als 175 contenidors d’orgànica que l’ajuntament va cedir el maig d’aquest any a la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, procedents de la finalització del mateix contracte de concessió de residus i neteja de la via pública. Totes dues accions van encaminades a aconseguir una millor racionalització de recursos.

El cap de protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa, Xavier Jovés, ha explicat que el camió cisterna és important perquè la resta de vehicles de la flota són petits, ja que poden carregar fins a 400 litres d’aigua i per tant tenen poca capacitat d’extinció. A agefit que cal tenir en compte que els camions de bombers tenen capacitat per a 3000 litres d’aigua, 2000 menys que aquest.

Per la seva banda, el president de l’ADF Pla de Bages, Josep Basora, s’ha mostrat optimista de cara “al que pugui venir, després de tenir una anys dolços, pel que fa a incendis” a la nostra comarca.

A l’acte de presentació també hi ha assistit voluntaris de l’ADF.

En aquests moment, la ADF ja disposa de tres vehicles pick-up amb dipòsit de 400 litres, un per cada municipi que composen l’ADF (Manresa, Sant Fruitos de Bages i Sant Joan de Vilatorrada), i amb aquest camió es millora substancialment la capacitat de treball davant dels incendis forestals de la nostra comarca.

Cal remarcar el treball de coordinació fet a través de la federació de les ADF del Bages, totes les ADF de la comarca, les quals actuen en cas d’una emergència important a tot el Bages i les comarques veïnes i en estreta col·laboració amb els Bombers de la Generalitat

Una ADF fundada el 1986

L'ADF Pla de Bages va ser fundada l'any 1986. Aquesta agrupació està formada pels municipis de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada. Engloba una superfície total de 7.963 ha, de les quals 2.187 són forestals, això suposa el 27,5% de superfície forestal.

La seu de l'ADF es troba al Palau Firal de Manresa i està presidida per Josep Basora. L’actual secretari de l’Agrupació és Xavier Jovés, cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen