Nens i nenes d'educació primària commemoren el Dia dels Drets dels Infants al Saló de Sessions de l'Ajuntament

Es tracta de l’acte institucional que commemora el dia, presidit per l’alcalde i acompanyat de a les regidores de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i de Joventut i Participació Ciutadana, Àuria Caus. Les activitats seguiran a la tarda, al llarg de demà i acabaran aquest dissabte.

imagen

L’alumnat d’Educació Infantil de P5 (5 anys) de les escoles Sant Ignasi i Joviat ha participat en l’acte institucional que commemora el dia internacional dels Drets dels Infants al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. L’acte s’ha vertebrat entorn del manifest dels drets dels infants a partir del qual els nens i nenes, vestits tots amb samarretes blanques i dibuixos de nenes i nenes fets per ells i elles, han cantat, han llegit poemes i han escoltat el conte elaborat per l’ocasió “El camí de la felicitat”, per reivindicar els drets fonamentals dels infants.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit l’acte acompanyat de les regidores de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i de Joventut i Participació Ciutadana, Àuria Caus.
Durant l’acte, l’alcalde ha dit que “hem d’aprendre a escoltar-vos” i ha recordat que al Ple municipal que se celebra al vespre, i al que participaran nens i nenes més grans, se sotmetrà a votació dels grups municipals el dictamen del Pla d’Infància i Adolescència. També ha aprofitat per encoratjar els menuts a escoltar la veu dels més grans, perquè a part de drets, els nens si nenes tenen deures, “com fer cas al mestre, creure els pares i mares, i escoltar els avis i àvies per aprendre de la seva llarga experiència i saviesa”.

Rosich ha explicat als nens i nenes que el dia d’avui serveix per commemorar que, “ara fa 25 anys, uns homes i dones es van reunir per escriure i el document que garanteix els drets dels infants”, la Declaració Universal dels rets dels Infants.

Per seguir amb la commemoració, avui a partir de les 15.00h, a la Plaça Major, tindrà lloc l’activitat “Emmarquem els Drets dels Infants” amb els alumnes de 4t de primària de les escoles de la ciutat. De 17 a 19h, les activitats seguiran a la Font dels Capellans, amb una lectura de manifest a la Biblioteca del barri, i amb el Joc “Viatge al planeta dels drets”, al Casal Infantil. A les 17.45h, a la plaça Europa hi haurà la gimcana dels Drets dels Infants, organitzada per Creu Roja. 

Aprovació del Pla Local d’Infància i Adolescència 

La commemoració tindrà un altre capítol important al vespre durant la celebració del ple municipal de l’Ajuntament de Manresa, quan se sotmetrà a votació dels grups municipals el dictamen del Pla d’Infància i Adolescència. El document té per objectiu ordenar i millorar els actuals serveis que es duen a terme a la ciutat a favor dels infants així com proposar nous reptes i consensuar actuacions amb la participació de la ciutadania. 

Durant el ple l’alcalde donarà pas a la intervenció de nens i nenes de Manresa que hi aportaran la seva visió de la ciutat. 

Actes de la Setmana dels Drets dels Infants 

Els actes que commemoren el Dia dels Drets dels Infants van començar el diumenge passat, i continuaran fins aquest dissabte 22 de novembre. Demà, la Font dels Capellans organitza la seva pròpia gimcana a la Sala Polivalent de 17 a19h, i a les 18h, hi haurà una sessió de cinema a la Ludoteca Ludrugus amb la projecció d’una pel·lícula sorpresa. 

Dissabte, 22 de novembre, la plaça de Sant Domènec serà l’escenari de la cloenda de les activitats. A partir de les 16h, la plaça s’omplirà de jocs, tallers, berenar i animació infantil. A la Biblioteca Infantil El Casino, hi haurà el taller “Jocs de taula per jugar en família”, a càrrec del Club del Joc del CAE, de 17 a 20 h del vespre. A la mateixa hora, el Xup celebrarà la seva gimcana dels Drets dels Infants, a la plaça Joan Ferrer del Xup. Per acabar, a dos quarts de sis, el Teatre Conservatori obrirà el teló per l’espectacle “Sol amb la lluna” de la companyia teatral Sgratta.

Els actes coincideixen enguany amb el reconeixement que ha fet UNICEF a Manresa com a “Ciutat Amiga de la Infància” i amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de 1989. 

Documents relacionats

  • imagen