L'Ajuntament fa una actuació per endreçar i millorar un tram de l'entorn natural del Parc del Cardener

La proposta consisteix en un tractament per eliminar les canyes a ambdues bandes del riu Cardener, concretament al punt que se situa davant del camp de futbol del Congost, i la posterior reforestació amb plantes pròpies de la ribera.

imagen

Des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa es portarà a terme una actuació per polir i arranjar els dos marges del riu Cardener a la zona situada entre el pont del Congost i l’antiga resclosa del gas.

L’actuació, que abasta una superfície total de 1.710 m2, consisteix en arrencar les canyes i retirar totes les terres fins a una profunditat de mig metre per assegurar que s’elimina tot el sistema d’arrels de la planta. Posteriorment s’hi plantaran uns 30 arbres de les especies verns, freixes i salzes blancs i uns 40 arbustos propis de la vegetació de la ribera.

Aquest tractament s’aplicarà de forma desigual entre les dues bandes del riu Cardener. Així, en el marge dret, que serà la zona més extensa a cobrir, s’arranjarà una àrea d’uns 1.400 m2 i en la llera esquerre, situada a tocar de la resclosa del Congost (a la part final del carrer Francesc Moragas) es cobriran uns 300 m2.

Dignificar un espai natural clau per la ciutat

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha afirmat que “amb aquestes accions es dignifiquen els espais naturals de la ciutat que formen part del seu patrimoni i que es important que al ciutat els valori i se’n senti orgullosa”.

Així, el Parc del Cardener forma part de l'anomenada Anella Verda de Manresa, que engloba un conjunt d'espais lliures al voltant de la ciutat que pels seus valors socials, ambientals, paisatgístics i productius agraris s'han de protegir, connectar i potenciar.

“La proposta actual, doncs, se suma”, ha explicat el regidor, “al conjunt d’actuacions que es porten a terme en el Parc del Cardener per eliminar les canyes, que són una espècie invasora, i recuperar el bosc de la ribera, així com l’amplada original de la llera del riu i millorar-ne la seva accessibilitat, i al mateix temps recuperar-ne la seva bellesa”.

Documents relacionats

  • imagen