Alumnes de Manresa inicien el viatge per visitar els camps de concentració de Mauthausen i Gusen

Per segon any, alumnes dels instituts Lluis de Peguera i Pius Font i Quer, amb la col·laboració de les regidories d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Manresa i Amical de Mauthausen, realitzen aquest viatge per conèixer les conseqüències de l’holocaust.

Alumnes dels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer de Manresa han iniciat avui un viatge de tres dies a l'Alta Àustria per recordar l'holocaust i homenatjar els deportats. El projecte Manresa-Mauthausen va començar l’any passat en el marc dels actes d’aniversari d’Amat Piniella, i compta amb el suport de les regidories d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Manresa i de l'associació Amical de Mauthausen. 

L'itinerari previst per als alumnes manresans inclou diversos actes commemoratius i ofrenes florals als exiliats, assassinats i deportats dels camps nazis de Mauthausen i Gusen, i s'ha configurat com una activitat col·lectiva i compartida entre estudiants i membres de les institucions que s'encarreguen de conservar la memòria d'un dels fets més fatídics de la història de la humanitat. 

Les visites d’alumnes manresans es faran conjuntament amb els Instituts Baix Montseny de Sant Celoni i Berenguer IV de Santa Coloma de Gramanet. En finalitzar el viatge, l’alumnat participant explicarà la seva experiència als companys i contribuirà així al treball conscienciació i sensibilització d’aquests fets històrics i que s’han treballat als respectius centres educatius.