Demà la plaça de Sant Domènec acollirà un tast de sopes multicultural

L’acte “Un món de sopes” oferirà una degustació de set sopes diferents, típiques de països com Argentina, Romania, Marroc, Senegal i Camerun, cuinades per diverses associacions. També hi serà present la tradicional i casolana sopa de farigola.

imagen

Demà dissabte, 22 de novembre a les 11 del matí, la plaça de Sant Domènec s’omplirà d’olors i sabors diversos en l’acte “Un món de sopes” en el qual col·lectius de diferents nacionalitats i associacions de la ciutat cuinaran un plat típic de la realitat cultural del seu territori.

Es tracta d’una degustació de set sopes típiques de països com Argentina, Romania, Marroc, Senegal i Camerun que seran cuinades amb ingredients de temporada. També hi serà present al sopa catalana amb trossos de pa que acostumaven a cuinar les àvies, així com el brou preparat amb productes de comerç just.

Les persones que vulguin participar en el tast han d’adquirir un tiquet per dos euros que, a més, els donarà el dret a votar la menja que mes als agradi i a obtenir-ne la recepta al final de la jornada.

Menjar sopa per promoure l’intercanvi cultural

L’objectiu es recollir el símbol de la sopa per promoure l’intercanvi entre persones i grups i millorar el coneixement mutu a la vegada que es gaudeix de l’activitat i la gastronomia.

El símbol de la sopa vol mostrar allò que els pobles tenen de comú, però també de diferent. Totes les sopes tenen uns elements que són els mateixos a tot arreu, com l'aigua, el foc i l'olla..., però després s'omplen de diversitat com vegetals, espècies, pa, carn... Les sopes són variades, doncs, però semblants, com les persones.

Aquesta experiència pren com a model la mostra de sopes que es fa a Nou Barris (Barcelona) des de fa anys i que s’ha convertit en una reconeguda experiència intercultural.

Activitats en contra el malbaratament d’aliments

A més del tast de sopes, en el mateix espai es farà un taller de cuina, a les 12 del matí, per conèixer receptes relatives a l'aprofitament del menjar. Serà gratuït i a càrrec de Cuiners del Bages. I, posteriorment, a la 1 del migdia, el grup “Ai Carai” animarà la robada.

Al llarg de tota la jornada hi haurà un mercat d’intercanvi per la petita infància i es podrà gaudir de la degustació de cafè de comerç just.

Aquestes activitats, que es porten a terme des de les Regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat i la Regidoria de Serveis socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, s'emmarquen en la Setmana Europea de Prevenció de residus.

Aquest any el tema central de la campanya se centra en la prevenció del malbaratament alimentari. La finalitat és conscienciar la població de l'ús racional dels aliments donant valor a tot el que hi ha a taula.

No es pot oblidar que mentre quasi mil milions de persones pateixen gana, es fan malbé a tot el planeta mil tres-centes tones d'aliments. Només amb el 15% d'aquesta quantitat es podria eradicar la fam al món.

Documents relacionats

  • imagen