L'Ajuntament i la Fundació APIP-ACAM renoven la col·laboració per impulsar el projecte 'Entre tothom' d’inclusió social

L’alcalde Valentí Junyent i la directora general d’Apip-Acam, Montserrat Font, va signar ahir el conveni per continuar treballant i donant suport a les persones usuàries dels serveis socials municipals.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha signat la renovació del conveni de col·laboració amb la Fundació APIP-ACAM per continuar impulsant el projecte “Entre tothom”, que té com a objectiu promoure la inclusió de les persones usuàries dels serveis socials municipals i fomentar la seva relació amb l’entorn. La signatura del conveni ha anat a càrrec de l’alcalde Valentí Junyent i la directora general de la Fundació Apip-Acam, Montserrat Font. Els ha acompanyat la impulsora del projecte, la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich.

La Fundació APIP-ACAM, que des dels seus inicis gestiona el projecte, és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre amb més de 30 anys de treball social i comunitari, i que forma part de la Xarxa d’Inclusió promoguda per l’Ajuntament de Manresa. En aquest context, “Entre Tothom” és un projecte que es va crear amb la voluntat de poder oferir als usuaris de serveis socials espais de col·laboració i participació des d’una visió comunitària.

Una part important del treball que es fa amb molts dels usuaris dels serveis socials és fomentar la seva relació amb l’entorn, ampliar la seva xarxa de relació on ser i estar amb els altres. En moltes ocasions, i degut a la seva situació socioeconòmica, hi ha una tendència a caminar cap a un procés d’aïllament, allunyant-se de la realitat que els envolta, procés que mica en mica va afeblint i debilitant la seva xarxa social i seu contacte amb la realitat.

Des de la regidoria de Serveis Socials es treballa aquest projecte amb l’objectiu de corresponsabilitzar els usuaris dels Serveis Socials i alhora promoure la inclusió social d’aquestes persones.

25 entitats de Manresa estan adherides al projecte

Des de l’inici del projecte, el setembre de 2 012, ja són 25 les entitats de Manresa que hi estan adherides i que hi participen oferint espais de col·laboració.

Les persones beneficiàries del projecte són qualsevol persona usuària de serveis socials que reben un suport econòmic del programa d’ajudes econòmiques de l’Ajuntament de Manresa, persones que reben una prestació en forma de servei, persones que veuen el voluntariat com una eina de poder ampliar la seva xarxa social i relacional...

Aquestes persones fan una entrevista individualitzada amb la tècnica del projecte, una sessió formativa sobre la importància de l’associacionisme i la participació social i, finalment, són derivades a fer suport en la realització d’alguna activitat d’entitats de la Xarxa d’Inclusió Social o del propi Ajuntament de Manresa. L’objectiu és que aquestes per sones se sentin partícips d’actes que organitza la seva comunitat propera per així fomentar la implicació i la vinculació amb la seva xarxa social. 

Documents relacionats

  • imagen