Divendres, últim dia per apuntar-se a l'Aula de Cultura 'TransArt'

L’aula, que es desenvolupa en tres sessions (els dimarts 2, 9 i 16 de desembre), té per objectiu presentar propostes artístiques per a la transformació personal i social i també per conèixer, ampliar i fomentar processos creatius i culturals generats amb persones i col·lectius.

Aquest divendres, 28 de novembre el matí, és l’últim dia per apuntar-se a l’Aula de Cultura “TransArt. Propostes artístiques per a la transformació personal i social” organitzada pel Programa de Cooperació i regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

L’aula se celebrarà en tres sessions, els dies 2, 9, i 16 de desembre de 18.00 a 20.30 h, al Casal de les Escodines (c. Sant Bartomeu, 50) i a la Casa Flors Sirera (c. Saleses, 10).

Els interessats poden apuntar-se a l’Ajuntament de Manresa (telf. 010), regidoria de Cultura (telf. 93 875 34 10), Casal de les Escodines (telf. 93 872 54 54) i Casa Flors Sirera (telf. 93 872 44 96 i al correu casaflorsirera@altecom.cat)

Viure el potencial de les arts per a transformar persones i grups

L'objectiu del curs, destinat tant a persones interessades com a educadors/es i agents que treballen amb col·lectius amb potencial per viure processos de transformació (dones, ge nt gran, joves, infants, persones nouvingudes, etc..), és viure el potencial de les arts i la cultura com a àmbits generadors de processos de canvi i transformació tan personals com socials.

Per aquest motiu es donaran a conèixer les diferents vessants de la pràctica artística emfatitzant la importància dels processos i el que aquests impliquen en relació amb les persones.

En aquest sentit es presentaran diferents estratègies, metodologies i formats de processos creatius i es realitzarà una breu proposta pràctica en les qual les arts i la cultura aportin eines per repensar i actuar de maneres diferents.

L’Aula es desenvolupa en tres sessions

Primera sessió, dimarts 2 de desembre

La primera sessió, que tindrà lloc al Casal de les Esdodines, inclou una breu introducció metodològica i taula d'experiències moderada per Marta Ricart, doctora per la Universitat de Barcelona, artista, investigadora i formadora, amb una gran trajectòria en el desenvolupament de processos de creació amb diversos col·lectius, contextos i grups d’edat.

Aquesta jornada comptarà amb la participació de diversos ponents que explicaran els seus projectes aportant les seves experiències en el camp de les arts.

Laia Ramos presentarà el projecte "Les Fronteres", basat en la producció d'un documental interactiu (DocuWeb) per reflexionar, des de la pràctica artística col·laborativa, a l'entorn de l'especificitat de les persones joves i migrades (nois i noies d’Espai Jove) en el context manresà i en un panorama de crisi econòmica com l'actual.

Per la seva banda, Dani Moren organitizador de les Jornades Interculturals de Barcelona expl icarà un projecte per fer visible i dinamitzar la creació artística i cultural de diversos orígens a la ciutat de Barcelona.

Posteriorment, Mireia Marin parlarà de la consciència com un espai de transformació a partir del moviment corporal, el ball.

I, finalment, la Casa Flors Sirera exposarà el projecte internacional de sensibilització a través del dibuix i l’expressió “Kids Guernika”.

Segona sessió, dimarts 9 de desembre

Aquesta sessió, que porta per títol “Activisme cultural per la Pau i els drets humans”, es farà a la Casa Flors Sirera, i servirà per conèixer el projecte de l’artista saharaui Mohamed Moulud Yeslem, i participar en la proposta “Per cada mina una flor" .

El taller “Per cada mina una flor” és una iniciativa qu e consisteix en confeccionar flors per plantar-les al mur que divideix el Sàhara Occidental dels campament de refugiats situats en territori algerià.

Tercera sessió, dimarts 16 de desembre

L’ultima sessió, que porta per nom “Com desenvolupar propostes artístiques que parteixin i siguin de les persones? “, també serà conduïda per Marta Ricart i serà eminentment pràctica.

El preu de l'Aula de Cultura són 22 € (5 € persones a l’atur) i es facilitarà certificat d'assistència a les persones participants. Per més informació cal dirigir-se a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa o a la Casa Flors Sirera.