Les 4es Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià arriben a Manresa el mes de juny en un format renovat i amb la presència de Carme Ruscalleda i Josep Roca

La 4a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa els dies 19 i 21 de juny de 2021, amb l’objectiu de difondre i donar visibilitat als valors del Camí Ignasià, reforçant la capitalitat de Manresa, a través de la gastronomia. Aquest divendres s’ha fet la presentació amb la presència de l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, del regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, i del gastrònom Pep Palau, director de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià.

imagen

Enguany, les Jornades Gastronòmiques estrenen format al voltant de quatre conceptes: coneixement, cuina, tastos i mercat, amb una jornada oberta al públic general per al dia 19, i una altra, el dia 21, adreçada al món professional relacionat amb el sector de la restauració i que vol esdevenir un punt de trobada entre pagesos i cuiners.

Dissabte 19 de juny, al llarg del dia, el Museu de la Tècnica acollirà un mercat amb la presència de productors bagencs format per formatges, cellers, horticultors, cervesers, productors d’oli i d’ametlles, entre altres, que donaran a conèixer el seu producte. Paral·lelament, el visitant es trobarà un espai d’activitats que alternarà aules de tast de productes i demostracions de cuina en directe (showcooking), amb cuiners de la comarca, com Joseba Cruz de Le Clandestin (Navàs) o Jordi Perich de Cal Carter (Mura). Així, el visitant podrà aprendre a les sessions de cuina en directe, tastar els millors productes de proximitat que oferiran els productors en les sessions de tastos i comprar directament al productor.

La jornada oberta al públic es clourà amb una ponència amb la cuinera amb 7 estrelles Michelin, Carme Ruscalleda, que reflexionarà sobre la seva manera d’entendre la cuina.

L’accés al mercat de productors serà lliure, però tant per les demostracions i la conferència com pels tastos caldrà reservar plaça a través dels webs manresa2022.cat o manresturisme.cat. El preu dels tastos és de 5 euros per persona. La resta d’activitats són gratuïtes.

Dilluns 21 de juny tindrà lloc la jornada adreçada als professionals de la restauració al mateix espai del Museu de la Tècnica, on s’establiran dinàmiques de networking entre els restauradors i els productors al voltant de producte local, tindrà lloc una taula rodona sobre les oportunitats que ofereix el Camí Ignasià amb experts de prestigi, com Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i es presentarà una conferència magistral amb el sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca, restaurant amb 3 estrelles Michelin.

Per a participar en la jornada professional cal inscriure’s a través del Departament Comercial de Manresa Turisme.

Amb aquest format, les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià es dirigeixen a dos segments de públic: dissabte per a públic final, per als amants de la gastronomia que prioritzen els productes locals; i dilluns per al públic professional del sector de l’hostaleria de la comarca i de la resta del país, que trobarà una jornada de sensibilització sobre l’ús del producte local i sostenible a la restauració.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià són una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa dins de les accions lligades a Manresa 2022, la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. Les jornades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, Fundació La Caixa i Parc de la Sèquia.

 

El programa

DISSABTE 19 DE JUNY

· MERCAT DE PRODUCTORS DEL BAGES

Formatges, vi, horticultura, oli, cervesa, embotits i més

Horari: 10 - 14:30 h / 16:30 - 20:30 h

 

· AULA D’ACTIVITATS

11:00 h: Tast de formatges i cerveses artesanes

12:15 h: Showcooking: Joseba Cruz (Le Clandestin, Navàs)

13:30 h: Tast de tomàquets de l’hort i vins blancs i rosats

16:45 h: Tast d’embotits artesans i vins negres

18:00 h: Showcooking: Jordi Perich (Cal Carter, Mura)

 

· CONFERÈNCIA DE CARME RUSCALLEDA

19:30 h: ‘Som hereus d’una cultura culinària, gourmet, divertida i sana, estima-la i practica-la!’

 

DILLUNS 21 DE JUNY

 

· CONFERÈNCIA DE JOSEP ROCA (sommelier, Celler de Can Roca***)

16:30 h: ‘La fil·loxera de l’ésser humà. Supervivència i felicitat’

 

· NETWORKING ENTRE PRODUCTORS, CELLERS I RESTAURADORS

Horari: 17:30 - 19:00 h

 

· TAULA RODONA ‘CAMÍ IGNASIÀ, UN TERRITORI PLE D’OPORTUNITATS’

19:30 h

· Toni Massanés (Fundació Alícia)

· Eva Tarragona (Montanyanes)

· Maria Costa (Escairadors)

· Jordi Vilaseca (Escola Joviat)

· Eva Farré (DO Pla de Bages)

 

Documents relacionats

  • imagen