L’entrevista amb Jordi Borràs, posposada al 8 de juny

L’entrevista amb el fotoperiodista Jordi Borràs i Abelló, que s’havia de fer aquest dilluns 24 de maig a l’Espai Plana de l’Om, ha quedat ajornada per motius professionals de l’agenda de l’entrevistat i es farà el dia 8 de juny.  La conversa s’inclou dins del cicle ‘Pessics de Vida’, que organitzen la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural del Casino. Borràs conversarà amb la periodista de NacióManresa, Aina Font i Torra.

 

imagen

Borràs és il·lustrador de formació i fotoperiodista autodidacta per vocació. Des de fa uns anys és membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. En l’àmbit del fotoperiodisme s’especialitza en qüestions socials, amb un interès especial pels moviments nacionals i d'ultradreta que actuen tant a Catalunya com arreu d’Europa, un fet que l’ha dut a endinsar-se en l’àmbit de la premsa escrita.

 

Actualment treballa com a reporter gràfic freelance col·laborant en diferents mitjans catalans com El Món, La Mira —on desenvolupa les funcions de cap de fotografia— o la revista basca Argia, entre d’altres. Al llarg dels anys ha col·laborat en mitjans de comunicació com La Directa, Nació Digital, Crític, la revista El Temps, el diari Ara, Berria, RAC1 o l’Agència Catalana de Notícies.

 

A nivell internacional també ha publicat a Associated Press, Vice News, Jungle World, The Guardian o a les revistes especialitzades en extrema dreta com la britànica Hope Not Hate o la capçalera sueca Expo, on ha fet articles i fotoreportatges sobre aquesta temàtica. Des de 2013 col·labora al Matí de Catalunya Ràdio i des de 2017 a TV3. L’any 2018 va publicar amb Ara Llibres, Dies que duraran anys, el segon llibre de no ficció en català més venut d’aquell any, una llibre traduït al castellà i a l’anglès i que va ser premiat pel Gremi d’Arts Gràfiques de Catalunya que reconeix el millor llibre imprès de l’any.

 

L’entrevista es farà el dimarts 8 de juny, a les 19 h, a l’Espai  de la Plana de l’Om en una modalitat que combina l’entrada presencial i la difusió de l’acte en directe per Internet a través del canal de Youtube de Manresa Cultura.  L’aforament a la sala és limitat. Per accedir-hi cal disposar d’invitació que es pot aconseguir en aquest enllaç o a les taquilles del Kursaal.

 

L’entrevista d’aquest mes del cicle “Pessics de Vida” també s’inclou en el programa d’actes de la Festa del Riu de Manresa, la trobada anual de l’economia social i la cultura transformadores.

 

El cicle compta amb la col·laboració de Regió7, Canal Taronja, Nació Manresa, DO Pla de Bages, Llibreria Parcir i Llibreria Rubiralta.  

 

 

Documents relacionats

  • imagen