Manresa i Azpeitia signaran un conveni de col·laboració per promoure el Camí Ignasià i el patrimoni cultural i històric vinculat a la figura d’Ignasi de Loiola

La signatura tindrà lloc en el marc de la visita de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia; i el regidor de Turisme i Promoció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, a  Azpeitia -municipi on hi ha el Santuari de Loiola i on va néixer Sant Ignasi-, que també  inclourà jornades de treball amb institucions del País Basc (Govern  basc, Diputació Foral i altres entitats vinculades a la promoció i desenvolupament turístic).

imagen

Els ajuntaments de Manresa i d’Azpeitia signaran dilluns vinent un conveni de col·laboració per a la promoció del Camí Ignasià i el patrimoni històric i cultural vinculat a la figura d’Ignasi de Loiola. La signatura tindrà lloc en el marc de la visita de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia; i el regidor de Turisme i Promoció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, a  Azpeitia, municipi on hi ha el Santuari de Loiola i on va néixer Sant Ignasi. La visita de la representació manresana també inclourà reunions amb institucions del País Basc (Govern  basc i Diputació Foral).

La signatura del conveni, que anirà a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia i l’alcaldessa d’Azpeitia, Nagore Alkorta Elorza, suposa una consolidació de les actuacions conjuntes impulsades des del 2014 pels dos municipis que uneixen el Camí Ignasià,  i en el marc del projecte Manresa 2022, una aposta estratègica, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem.

En el conveni, tots dos municipis es comprometen a constituir un grup de treball conjunt que permeti aprofundir en la col·laboració que s’ha mantingut els darrers anys; sumar esforços per a la promoció del Camí Ignasià, conjuntament amb la resta d’administracions implicades i altres municipis que l’integren; promoure activitats relacionades amb el patrimoni ignasià a les dues ciutats capçaleres del Camí; estudiar fórmules d’agermanament entre Azpeitia i Manresa; i establir acords per impulsar una millor explotació dels recursos turístics respectius.

Dos dies de treball amb institucions del País Basc

La visita oficial de l’Ajuntament de Manresa tindrà lloc dilluns i dimarts vinents, 7 i 8 de juny. Acompanyarà l’alcalde i el regidor el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda Lari. Dilluns, la visita arrencarà amb la recepció a la delegació manresana a l’Ajuntament d’Azpeitia. A continuació es farà una reunió de treball al Palacio Intsausti (Azkoitia), amb representants de la Comarca de Urola (IraurgiBerritzen),  Basquetour-Agència Basca de Turisme (Govern Basc), la Diputació Foral de Guipúscoa i  la Companyia de Jesus. L’objectiu de la trobada és reforçar la coordinació de totes les institucions implicades en la promoció i dinamització del Camí Ignasià.  
 

En la reunió s’exposarà i es posarà en comú l’actual oferta i estructuració conjunta dels productes a l’entorn del Camí Ignasià (oferta cultural, oferta gastronòmica, oferta de senderisme, oferta de cicloturisme, oferta de benestar/espiritual); el treball de comunicació, difusió i comercialització en marxa; les relacions institucionals; i la celebració de Manresa 2022.  

A la tarda, la representació manresana visitarà Loiola i mantindrà reunions amb Ignacio Echarte (Superior de Loiola) i Iñaki Abaunz (Secretari de la Comissió Ignatius500).

L’endemà, la delegació de l’Ajuntament de Manresa preveu fer una trobada amb el senador basc i exalcalde de Donosti, Xabier Albistur Marín, i tindrà una reunió a la seu de l’Orfeón Donostiarra, institució que serà convidada a actuar a Manresa l’any que ve.  La visita oficial finalitzarà amb una reunió a la Diputació Foral de Guipúscoa.

Documents relacionats

  • imagen