Els cursos d’educació viària que impulsa la Policia Local de Manresa han arribat aquest curs a més de 1.700 alumnes

Aquest matí, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i  el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet Piqué, han fet una visita al Parc Infantil de Trànsit, que es fa a les Pistes Zona Manresa amb la col·laboració de l’associació Afesvial.

imagen

Els cursos d’educació viària que des de fa anys impulsa la Policia Local de Manresa han arribat aquest curs a més de 1.700 alumnes de diferents centres de la ciutat. Aquest matí, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i  el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet Piqué, han fet una visita al Parc Infantil de Trànsit, que es fa a les Pistes Zona Manresa amb la col·laboració de l’associació Afesvial.

 

El Parc Infantil de Trànsit està adreçat sobretot a nens i nenes d’entre 8 i 11 anys i té l’objectiu que els infants tinguin un primer contacte amb les normes de circulació, circulant sobre una bicicleta. Així, el parc simula carrers reals d’una ciutat, amb rotondes, semàfors i passos de vianants, amb la voluntat que coneguin la senyalització, aprenguin a respectar-la i prenguin consciència de com funciona la circulació.

 

Els cursos es duen a terme amb la col·laboració de l’associació Afesvial —entitat del territori que promou l’educació viària—, que cedeix les instal·lacions i el material del Parc Infantil de Trànsit i es cuida també de la logística del dia a dia. Hi col·labora també Montepio de Conductors, DS, l’autoescola Font i l’empresa Gestora de Runes del Bages.

 

Malgrat l’afectació que la Covid-19 ha tingut sobre el parc, durant aquest curs que ara s’acaba hi ha passat més de 1.700 alumnes de Manresa. A banda del Parc Infantil de Trànsit, la Policia Local també ofereix xerrades a alumnes de secundària i cursos d’educació viària a les associacions de veïns, en unes classes que estan destinades al col·lectiu de gent gran, amb consells bàsics adaptats a l’edat.

Documents relacionats

  • imagen