Demà comencen els actes per commemorar El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Manresa acollirà una xerrada sobre el procés d’incapacitació i la protecció de béns, que es farà a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu, i una exposició fotogràfica que reflecteix l’univers autista, al Casal de les Escodines.

imagen

Demà, dimecres 3 de desembre, se celebra a tot el món el El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que té com a objectius sensibilitzar les persones sobre els temes relacionats amb la discapacitat i explicar els beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

En aquest marc commemoratiu, Manresa acull una xerrada sobre el procés d’incapacitació i la protecció de béns, que anirà a càrrec de Fina Riera i Prat, responsable del Departament Social de la Fundació Ampans; Marta Muñoz i Valero, referent tutelar de la Fundació Privada Tutelar Santa Maria de Comabella; i Josep Sorribes i Carrió, assessor del bufet Masfret Advocats.

L’acte es farà, demà, dimecres 3 de desembre, a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu - Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa (C/ Nou de Santa Clara, 61) i serà presentat per la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

Manresa, promotora de la inclusió

L'Ajuntament de Manresa va aprovar l'any 2013 el Pla d'Inclusió de la Discapacitat de la ciutat de Manresa, amb el suport de la Xarxa d'Inclusió Social de Manresa. Un dels grups de treball de la Xarxa d'Inclusió Social és el Grup Promotor de les Persones amb Discapacitat i està format per vàries entitats i institucions de la ciutat que treballen per i amb les persones amb discapacitat.

La xerrada, que serà accessible per les persones de tots els col·lectius amb discapacitat, és un acte promogut per les entitats participants d'aquest grup: Ampans, Fundació Privada Tutelar Sta Maria de Comabella, Col.legi Oficial de Treball Social, EMPARA, GIMMA, Salut Mental Bages, Centre de Recursos TEA i Ajuntament de Manresa.

Exposició fotogràfica “A través de l’Ànima”

Parel·lament, s’exposa al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50, ) “A través de l’Ànima”, un projecte fotogràfic d’Abel Vilches organitzat pel Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central.

La mostra, que es podrà veure fins el dimarts 30 de desembre, és el resultat d’una sèrie de visites d’Abel Vilches, dissabte rere dissabte, al Centre de Recursos en TEA de Manresa per captar amb la seva càmera l’essència del treball del centre, els resultats en forma de mirades, rialles i abraçades dels nens amb autisme.

Aquest projecte pretén mostrar el Trastorn de l’Espectre Autista (T.E.A) des de l ’ànima d’un conjunt de nens i sense tòpics, amb la mirada neta i demostrant que l’autisme no crea una diferència sinó una forma diferent de mirar el món.

L’exposició es podrà visitar els dies laborables no festius de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h.

Documents relacionats

  • imagen