L'Ajuntament renova amb la FAVM el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari

El consistori atorga una subvenció de 72.000 euros a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa, amb l’objectiu d’impulsar la participació ciutadana, promocionar l’associacionisme i donar suport a programes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha signat avui amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) per a l’any 2021. El conveni l’ha rubricat per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; i el president de la FAVM, Antoni Erro. L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora delegada de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau Fontanet; i de la representant de la FAVM, Marina Hosta Vila.
 

L’objecte del conveni amb la FAVM és regular la col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa –que atorga una subvenció de 72.000 euros-  per portar a terme els objectius fixats entre la regidoria de Barris i Acció Comunitària i la mateixa FAVM inclosos en el PDC de la FAVM, amb la finalitat de donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat.

Amb aquest conveni la regidoria té la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des de la proximitat; promocionar l’associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social; i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social, des d’una perspectiva comunitària.

El PDC de la FAVM 2021 es desplega a 13 barris de la ciutat: Barri Antic, Poble Nou, Cal Gravat, Cots-Guix Pujada Roja, Sagrada Família, Vic-Remei, Passeig i Rodalies, Valldaura, Mion-Puigberenguer-Poal, Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Carretera Santpedor, Comtals i Sant Pau.  

El Pla de Desenvolupament Comunitari de la FAVM treballa en quatre eixos: Comunitari, Educació, Salut i Barri, que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització als barris de la ciutat al llarg de tot l’any.

 

Documents relacionats

  • imagen