La 1a Nit del Turisme al Bages posa de manifest el potencial d'un dels sectors que més creix a la comarca

L’alcalde de Manresa va assistir a l’acte, que va aglutinar unes 250 persones implicades en el sector tant de l’àmbit públic com del privat. També es va lliurar el premi Bages Impuls al Pare Iriberri per la seva implicació en el Camí Ignasià. 

imagen

L’alcalde de Manresa ha assistit a la 1ª Nit del Turisme al Bages, que s’ha celebrat avui a la nit al Mas de La Sala de Sallent amb l’objectiu d’aglutinar representants d’un dels sectors  que més creix a la comarca.

És una iniciativa de Bages Impuls, una associació oberta a tot el sector que busca crear sinèrgies entre les persones, empreses i institucions que treballen en l’àmbit turístic, un dels eixos estratègics que han d'ajudar a reactivar l'economia del territori.

Durant l’acte, s’ha posat de relleu que a la comarca hi ha moltes iniciatives públiques i privades amb ganes de posar en valor actius turístics que actualment encara són poc coneguts. Tant els representats de les institucions públiques com de la iniciativa privada han remarcat la importància de buscar complicitats entre tots els agents implicats en el turisme.

La vetllada també ha acollit els premis Bages Impuls, amb un primer premi pel Pare José Luis Iriberri, pel paper clau en la recuperació i promoció del Camí Ignasià.

Les 250 persones que han assistit a l’acte han degustat plats elaborats amb productes de proximitat i cuinats pels xefs del Parador de Cardona; Restaurant L’O de Món Sant Benet, Abat Cisneros de Montserrat i Mas dela Salade Sallent.

En el torn de parlaments han parlat l’alcalde de Manresa, Valentí Juneyt, el de Sallent,  David Saldoni; el president de Bages Impuls, Ignasi Sala; el president del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, Diego Sánchez; el president del Geoparc dela Catalunya Central, Joan Vinyes; la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona; el diputat delegat de Turisme dela Diputacióde Barcelona, Ramon Riera; i la directora dels serveis territorials del departament d’Empresa i Ocupació, Bàrbara Minoves. Tots s’han referit a la necessitat de col·laborar, de sumar entre agents públic i privats i de creure en els molts actius turístics que té el Bages.

Documents relacionats

  • imagen