La família del pintor Jaume Casacuberta fa una important donació d’obres de l’artista al Museu de Manresa

Jaume Casacuberta és reconegut per la seva trajectòria com un dels artistes manresans més destacats del darrer mig segle. La donació inclou 25 dibuixos, 18 aquarel·les i 12 pintures de l’artista. També cinc obres d’altres pintors locals i gairebé tres-cents catàlegs d’exposicions de Manresa i del territori que signifiquen un important fons documental per al museu.

imagen

Jaume Casacuberta i Roma nasqué l’any 1932 a la Colònia Jorba de Calders. Des de petit ja va manifestar la seva vocació artística. Establert des dels catorze anys a Manresa,  es va formar a l’acadèmia del pintor Evarist Basiana i va completar els seus estudis artístics a través de cursos per correspondència a l’escola Parramon de Barcelona. Treballador incansable i d’esperit autodidacte, fou membre fundador del Grup 13 i sempre estigué vinculat al Cercle Artístic de Manresa.

Va retratar tots els racons de Manresa i part de la comarca a través dels seus olis, aquarel·les i dibuixos. També la vida més animada de la ciutat i l’entorn,  com mostren els seus nombrosos treballs de temàtiques relacionades amb les fires i els mercats.

Un any després de la seva mort l’any 2020, la família decideix fer una donació de part de l’obra de l’artista al Museu de Manresa que en garantirà les condicions de conservació i en facilitarà l’estudi i la difusió.

Avui s’ha firmat l’acta de donació, amb l’assistència de la viuda de Jaume Casacuberta, Antònia Martínez, la seva filla i el seu gendre com a representants de la família; per part de l’Ajuntament de Manresa, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols,  i el director del Museu de Manresa, Francesc Vilà Noguera. 

La donació inclou 25 dibuixos, 18 aquarel·les i 12 pintures de l’artista. També cinc obres d’altres pintors locals i gairebé tres-cents catàlegs d’exposicions de Manresa i del territori que signifiquen un important fons documental per al museu.

Una de les missions del Museu de Manresa és conservar el patrimoni històric i artístic de Manresa i el Bages. Gràcies a aquesta donació s’amplia la col·lecció d’artistes manresans del museu amb una de les figures cabdals del paisatgisme manresà i es valora el paper de Jaume Casacuberta en l’evolució artística de la ciutat i del territori.

 

 

Documents relacionats

  • imagen