El CIO Manresa programa una sessió sobre el treball de tutoria en les empreses

La sessió es farà el proper dimarts, 16 de desembre, a les instal·lacions de la FUB i l’objectiu és formar tutors a les empreses per tal d'acompanyar el personal de nova incorporació, aprenents o estudiants en pràctiques.

El Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa i la Patronal Metal·lúrgica del Bages en el marc del projecte Bages Metall Dual cofinançat per la Diputació de Barcelona ha programat la sessió “La tutoria en el món empresarial. Eines bàsiques per als tutors/es”.

La classe, que és gratuïta i tindrà lloc el proper dimarts, 16 de desembre de 3 a 7 de la tarda, a les instal·lacions de la Fundació Universitària del Bages (FUB), té com a objectiu principal formar tutors a les empreses que s’encarregaran d'acompanyar el personal de nova incorporació, aprenents o estudiants en pràctiques.

Aquesta formació serà conduïda per Núria Serrat Antolí, experta assessora en institucions públiques i empreses privades en el disseny i desenvolupament de projectes de formació i professora i investigadora de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

El curs està dirigit sobr etot a empreses del sector industrial i als professionals que hagin de realitzar tasques de monitoratge amb els aprenents, amb el personal de nova incorporació en general i/o amb alumnes de pràctiques.

Continguts i finalitat

La finalitat d’aquesta activitat és donar a conèixer les principals característiques de l’acció tutorial i el monitoratge en el món empresarial i identificar quines seran les funcions i tasques habituals d'aquests mentors així com les habilitats i estratègies que hauran de dominar.

Per aquest motiu es treballaran continguts com les funcions i les habilitats que ha de desenvolupar el tutor/mentor a l’empresa; les característiques dels aprenents, el personal de nova incorporació i els estudiants de pràctiques; l’avaluació dels aprenentatges dels tutorands i la identificació de situacion s problemàtiques i eines per a la seva resolució.

El treball es durà a terme a partir de la pròpia experiència dels participants i mitjançant la resolució de casos pràctics, fomentant la participació activa i directa en les diferents activitats de l’aula.

Per participar-hi cal inscriure's per correu electrònic o telèfon, posant-se en contacte amb el CIO (93 877 64 90 / cio@ajamnresa.cat) o el Centre de Formació Pràctica (93 875 72 79 / cfp@cfp.cat)

El projecte Bages Metall Dual

El projecte Bages Metall Dual és una iniciativa de l'Ajuntament de Manresa, la Patronal Metal·lúrgica del Bages i la Diputació de Barcelona i consisteix en accions de formació professionalitzadora per tal que persones amb una experièn cia o formació prèvia en el metall puguin dominar eines de control numèric. A banda d’aquesta acció, que agilitza la incorporació de nou personal als llocs de treball, també s'han exercitat competències transversals demanades per les pròpies empreses.