L’aparcament del Centre Històric obrirà també els diumenges i festius a partir d’aquest cap de setmana

Aquest dissabte, amb motiu de de l’obertura de la Porta del Jubileu de la Cova, el pàrquing allargarà l’horari d’entrada fins a les 10 de la nit.

imagen

L’aparcament del Centre Històric obrirà també els diumenges i festius a partir d’aquest cap de setmana, en horari de 9 a 19 h. Tal com ja va explicar l’Ajuntament de Manresa, la mesura forma part del paquet d’obres que s’estan executant al voltant del Santuari de La Cova per millorar la mobilitat amb la vista posada al 2022, any en què es commemoren els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. Es tracta d’un seguit d’actuacions que, en el seu conjunt, permetran endreçar el sector i donar prioritat als vianants, que guanyaran espai al voltant del conjunt patrimonial.

 

A més a més, i de manera excepcional, aquest dissabte l’aparcament del Centre Històric allargarà el seu horari d’entrada fins a les 10 de la nit amb motiu de l’obertura de la Porta del Jubileu de la Cova, en el que serà el tret de sortida de la commemoració del 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa, que viurà la seva màxima esplendor a la ciutat durant tot el 2022. Els conductors podran accedir a l’interior del pàrquing com a màxim fins a les 10. La sortida no té límits horaris perquè es realitza amb el tiquet.

 

La celebració d’aquest dissabte s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre amb la benedicció dels mosaics que l’artista, teòleg i jesuïta Marko Rupnik va instal·lar aquest abril al Santuari de La Cova, que estarà presidida per Arturo Sosa, superior general de la Companyia de Jesús, i que comptarà amb altres membres destacats de la comunitat. Tot seguit se celebrarà la missa i es farà l’obertura de la Porta del Jubileu, que els pelegrins podran creuar en el que és considerat un gest de profund simbolisme.

Documents relacionats

  • imagen