L’Estiu Jove de Manresa tanca l’edició del 2021 amb una molt bona resposta de públic

El programa, organitzat per l’Ajuntament de Manresa juntament amb altres entitats, ha ofert activitats esportives, artístiques i d’oci dirigides a joves de 14 a 29 anys i totalment adaptades a la Covid.

imagen

Les propostes de l’Estiu Jove de Manresa han rebut enguany una bona resposta. El programa, preparat l’Ajuntament de Manresa juntament amb altres entitats, incloïa activitats esportives, artístiques i d’oci dirigides a joves de 14 a 29 anys amb totes les mesures Covid.

 

Les activitats es van iniciar el 12 de juny amb el Manresa Express, una cursa d’obstacles per parelles, i van continuar amb el ja tradicional torneig de Vòlei Platja a la Plaça Major, que enguany ha arribat ja a la 15a edició amb 28 equips; amb el Bubble Football a la pista Cruyff Court, amb la participació de 40 joves; amb l’escape room ‘Operació Casino’ per carrers de la ciutat, en el qual hi van participar 60 persones; i amb el torneig-exhibició d’escacs a la fresca i partides simultànies a càrrec del club Escacs Catalonia, amb la participació d’una trentena de persones.

 

A la programació d’Estiu Jove també hi va tenir cabuda la final de l’Stalow League, celebrada als Carlins, que va comptar amb joves que van cantar rap, i diversos tastets d’activitats —com letering, un taller d’autodefensa feminista o un d’elaboració de vídeos per mòbil— que es van celebrar al Casal de Joves La Kampana, a l’Espai Jove Joan Amades i al Parc de Puigterrà, amb molt bona acollida.

 

De les exposicions programades als equipaments juvenils de la ciutat, cal destacar la inauguració a l’Espai Jove Joan Amades de les il·lustracions de joves als relats finalistes del concurs de Sant Jordi de Regió 7. Aquest acte va comptar amb la participació de 50 persones, incloent els finalistes del concurs, artistes i acompanyants. Cal destacar que va ser un acte intergeneracional, amb una participació de persones de diferents edats.

 

En paral·lel, l’Òrbita Jove —el casal d’estiu adreçat a adolescents i joves de 13 a 17 anys organitzat conjuntament amb el CAE— s’ha omplert amb 150 places.

 

 

Inclusió social

 

Totes les activitats programades dins de l’Estiu Jove tenen en compte la perspectiva inclusiva. Per aquest motiu, la majoria d’activitats són gratuïtes, i per a les que no ho són, es reserven places per a persones que per motius econòmics no hi puguin accedir. A la vegada, s’adopta una perspectiva de gènere i es treballen valors com la cooperació, la solidaritat, la tolerància envers la diferència.

 

 

El Casal de Joves la Kampana obre tot l’agost

 

Al llarg de tot l’agost, de dilluns a divendres de 16.30 a 20 h, el casal de joves està obert per tal d’oferir un espai de lleure educatiu. Algunes de les activitats que s’hi poden realitzar son: ping-pong, vòlei a la plaça, jocs de taula i tallers diversos.

Documents relacionats

  • imagen