El desenvolupament d’un nou sector a la ciutat permetrà urbanitzar un tram més del Camí Vell de Santpedor i connectar-lo amb el carrer Enric Granados

Es guanyaran 250 metres de noves voreres —que seran amples i amb arbrat, seguint la tònica de les darreres actuacions executades— als carrers Zamenhoff, Enric Granados i Camí Vell de Santpedor, arribant fins a la zona de l’Escola La Sèquia. Les obres han arrencat aquesta setmana amb la connexió a la xarxa de clavegueram. És la primera iniciativa privada per desenvolupar parcel·les d’habitatge que es tira endavant a Manresa en més d’una dècada.

imagen

El desenvolupament d’un nou sector a la zona de La Parada permetrà urbanitzar un tram més del Camí Vell de Santpedor i connectar-lo al carrer Enric Granados, que es perllongarà. És la primera iniciativa privada per desenvolupar parcel·les d’habitatge que es tira endavant a la ciutat en més d’una dècada (la darrera, als Panyos sud, data del 2010). Es tracta d’un projecte que es va iniciar el 2008 i que es va aprovar definitivament el 2012, però que va quedar aturat amb la crisi. Ara, l’actual propietat ha decidit tirar-lo endavant. El pressupost d’urbanització de l’àmbit és d’un milió d’euros.

 

L’execució de les obres d’urbanització d’aquest àmbit permetrà la construcció d’un sostre total de 12.728 m2, dels quals 11.455 m2 es destinaran a usos residencials —que suposen fins a 164 habitatges— i 1.273 m2 a usos terciaris en planta baixa. De les parcel·les resultants que permetran la construcció d’aquest sostre, l'Ajuntament de Manresa obtindrà una parcel·la urbanitzada en concepte de cessió obligatòria i gratuïta del 10% d’aquest aprofitament. En concret, disposarà d’una parcel·la d’uns 900 m2 de sòl amb un sostre edificable de 1.445 m2 per a usos residencials —fins a 20 habitatges— i 160 m2 per a usos terciaris en planta baixa.

 

La urbanització del sector comportarà 150 metres de nova vorera (cantó oest) del Camí Vell de Santpedor, que amb una amplada de 8,80 metres donarà continuïtat a la vorera ja existent, amb 5,20 metres d’espai per caminar i passejar a tocar dels edificis i amb 3,60 metres que incorporaran dues fileres d’arbrat i bancs per seure. D’aquesta manera, se segueix la tònica de les darreres obres efectuades a la ciutat, com la de la Via Sant Ignasi, amb voreres amples i arbres i amb espais adaptats a totes les mobilitats.

 

El projecte també preveu completar 40 metres de la vorera nord del carrer Zamenhoff fins a arribar al Camí Vell de Santpedor, que tindrà 4 metres d’amplada i una filera d’arbrat. I finalment prolongar 60 metres el carrer Enric Granados —que ara neix al carrer de la Pau i no té sortida— fins a connectar-lo també amb el Camí Vell de Santpedor. A l’Enric Granados, es preveu donar continuïtat a l’estat actual del vial, amb una vorera a la banda sud de 8,60 metres d’amplada que incorporarà dues fileres d’arbrat, i amb una vorera de 6,90 metres d’amplada a la banda nord, de la qual en aquest projecte se n’executarà 1,30 metres, incloent-hi una filera d’arbrat.

 

Amb la nova vorera del Camí Vell de Santpedor es completa un altre tram del passeig per a vianants que preveu el POUM des de l’inici de l’avinguda Les Bases fins al capdamunt del barri de la Parada. Així mateix, el projecte també representa una millora important pels exteriors de l’escola La Sèquia, ja que l’actuació que ara s’ha iniciat llinda amb el centre escolar.

 

Les obres han arrencat aquesta setmana amb els treballs de connexió de la xarxa de clavegueram. Amb motiu d’aquesta actuació, durant dues setmanes es tallarà el trànsit de vehicles entre el carrer Zamenhoff i el carrer Enric Morera, mantenint l’accés i la sortida als guals afectats d’aquest mateix carrer Enric Morera. L’Ajuntament anirà informant del desenvolupament de les obres i de les afectacions que generarà l’actuació, especialment de les que repercutiran en la mobilitat per accedir a l’escola La Sèquia.

Documents relacionats

  • imagen