Manresa estrena la nova imatge del cafè de comerç just ‘Cafè Manresa’

La ciutat dona suport a una cooperativa de dones cafeteres de Mèxic a través del ‘Cafè Manresa’ i forma part de la Xarxa Cafè Ciutat, que fomenta la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de comerç just en les quals s’ha produït.

imagen

El cafè de comerç just ‘Cafè Manresa’ ja té nova imatge, després d’un procés participatiu que ha tingut lloc en tots els municipis que formen part de la Xarxa Cafè Ciutat, una iniciativa que vincula cafès d’origen amb localitats catalanes per fomentar la consciència en el consum de cafè responsable, coneixent el seu origen i les condicions de comerç just en les quals s’ha produït. A Manresa, des del 2008 es dona suport a una cooperativa de dones cafeteres de Mèxic.


A Manresa s’han reunit 226 vots, 170 dels quals van optar per l’opció B. Els vots es van recollir a través de la nova plataforma de participació de l’Ajuntament de Manresa, la web Decidim, i també en actes de sensibilització i amb el suport de voluntariat del projecte ‘Entre Tothom’. El resultat de la votació a Manresa ha coincidit amb l’opció escollida per la resta de municipis que pertanyen a la Xarxa Cafè Ciutat.


La imatge escollida ens explica una història, fent un recorregut del procés del cafè des de la collita fins a la tassa. Utilitzant la il·lustració per fer un disseny més humà i amb personalitat, destaca el treball digne i les relacions horitzontals entre les persones. El comerç just segueix principis que garanteixen la dignitat en el treball, i també el respecte mediambiental, l’equitat de gènere i la democràcia en la presa de decisions. 


Actualment, onze municipis treballen conjuntament en el projecte Cafè Ciutat (Argentona, Cabrils, Calella, El Prat de Llobregat, Igualada, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Montornès, Sant Adrià i Terrassa). L’objectiu és donar una nova empenta als productes de comerç just i enfortir la difusió perquè arribi a públics cada vegada més amplis. Tot el procés ha comptat amb l’acompanyament de LaCoordi, un conjunt d’entitats catalanes especialitzades en comerç just, i amb el suport de la Diputació de Barcelona.


A Manresa, el projecte està impulsat per la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa. Podeu aprofundir-hi a la web http://cooperacio.manresa.cat/

Documents relacionats

  • imagen