L’Ajuntament de Manresa destina més de 135.000 euros aquest estiu a cobrir necessitats alimentàries i de lleure d’infants

El repartiment de targetes d’alimentació permet a les famílies que tenen beca de menjador del 100% adquirir aliments durant els mesos de juliol, agost i setembre, mentre que l’ampliació dels casals d’estiu dels centres oberts de la ciutat permet continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dona durant la resta de l’any, proporcionant també dos àpats diaris.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de la Regidoria d’Acció i Inclusió Social, porta a terme durant els mesos d’estiu dues accions encaminades a cobrir necessitats alimentàries i de lleure d’infants que, sense l’escola, quedaven sense beca menjador i recursos d’oci i socialització.

 

La primera d’aquestes accions és el projecte de repartiment de targetes d’alimentació, que es porta a terme des del 2016 de comú acord amb les entitats socials de la ciutat. Es tracta d’unes targetes nominals amb import limitat per l’adquisició d’aliments en un establiment determinat i que estan actives els mesos de juliol, agost i setembre. L’ajut es proporciona als infants que, durant el curs, han tingut la beca de menjador del 100% o han estat complementats per l’Ajuntament de Manresa, i que no disposen de cap altra ajuda d’aliments durant l’estiu.

 

Els Serveis Socials municipals determinen les persones beneficiàries, fan el control del programa i també l’entrega de les targetes, una tasca en la qual també participa Creu Roja. Aquest any s’han destinat 90.000 euros a les 561 targetes repartides, que arribaran a beneficiar a 900 infants (100 euros per infant).

 

La segona acció se centra en l’ampliació del casal d’estiu als centres oberts de la ciutat durant els mesos de juliol i agost, augmentant l’horari d’atenció fins a 4,50 hores, de 9 a 13.30 h. L’objectiu és continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dona durant la resta de l’any, i proporcionar dos àpats diaris als 60 infants que s’atenen en aquests moments en els tres centres oberts: La Font (Grup La Font dels Capellans, 11, escala 1), Sergi Aguilera (Bernat Oller, 14-16) i La Xalesta (Grup La Balconada, C. Comerç, 14).

 

Els casals estan pensats com un servei de continuació dels centres oberts municipals que ja funcionen durant el curs, i tenen per objectiu atendre infants i adolescents en situació de risc, així com potenciar l’aprenentatge, compensar els dèficits socioeducatius que es presentin i garantir també la cobertura de l’alimentació. Durant les 4,50 hores diàries de casal es realitzen diferents activitats esportives, de lleure i educatives.

 

L’ampliació del casal d’estiu als centres oberts es pot dur a terme gràcies al fiançament de la Generalitat de Catalunya i al contracte amb l’entitat Fundació Pere Tarrés. El cost del projecte és de 45.675 euros.Més acció social

 

D’altra banda, en l’àmbit del lleure, infants i joves de 6 a 16 anys atesos pels Serveis Socials municipals han pogut disposar d’unes beques de la Fundació Pere Tarrés i d’unes beques de la Generalitat de Catalunya per gaudir d’unes colònies fora de la ciutat.

 

Pel que fa a la Plataforma d’Aliments, durant el mes de juliol va repartir també els lots corresponents al mes d’agost. Durant aquest mes d’agost l’Ajuntament repartirà lots d’aliments d’urgència en els casos que sigui necessari.

Documents relacionats

  • imagen