La Policia Local reforçarà el dispositiu de seguretat durant la Festa Major de Manresa

S’incrementaran les actuacions preventives per evitar els botellots. L’Ajuntament recorda que la pandèmia està activa i demana prudència i sentit de la responsabilitat a la ciutadania. A la vegada, avisa que el consum d’alcohol a la via pública pot comportar multes de fins a 3.000 euros.

imagen

La Policia Local de Manresa reforçarà el dispositiu de seguretat durant els dies de Festa Major amb l’objectiu de controlar el compliment de les mesures que continuen en vigor per evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, s’incrementaran les actuacions preventives i els controls d’alcoholèmia a tota la ciutat, en especial en aquelles zones més susceptibles de reunir botellots.

 

L’Ajuntament fa una crida per demanar prudència i sentit de la responsabilitat a la ciutadania amb la voluntat de fer compatible la Festa Major amb la seguretat sanitària. Així mateix, recorda que el consum de begudes alcohòliques a la via pública és una infracció de l’Ordenança de Civisme i del Decret Llei 30/2020 que pot comportar multes de fins a 3.000 euros.

 

Les restriccions de seguretat de la Covid-19 afecten la via pública i els parcs i jardins públics. A banda de la prohibició de consumir alcohol, la normativa actual estableix que les trobades socials han de ser d’un màxim de deu persones, excepte si són convivents, i que les taules dels establiments de restauració han de ser d’un màxim de sis persones a l’interior i de deu persones a l’exterior, amb mascareta obligatòria mentre no es consumeix i horari fins a les 00.30h. Al carrer, la mascareta no és obligatòria sempre que es pugui mantenir la distància social d’un metre i mig. Es poden consultar totes les mesures vigents en aquest enllaç.

Documents relacionats

  • imagen